Programi, ponudba za skupine

Organizirano vodenje po gradu in muzejskih zbirkah

Za organizirane skupine je po predhodni najavi organizirano vodenje po gradu in muzejskih zbirkah. Na vodenem ogledu boste izvedeli, kako je nastal grad Brežice, kdo so bili njegovi gospodarji in stanovalci, kako je nastal Posavski muzej Brežice, si ogledali baročno stopnišče in kapelo, arheološko zbirko.

Skozi etnološko zbirko boste spoznali, kakšno je bilo nekoč življenje preprostih ljudi, v zbirki o 16. stoletju se boste seznanili s kmečkimi upori v Posavju in si ogledali faksimile Dalmatinove Biblije.

Seveda pa je v ogled vključena tudi razkošna Viteška dvorana, kjer se boste seznanili s pomenom poslikav v njej. Nato boste pokukali v vsakodnevno življenje premožnejših meščanov Brežic s konca 19. stoletja, spoznali dogajanje, ki je najbolj zaznamovalo Posavje v 19. in 20. stoletju, ob koncu pa si boste še ogledali bogate umetnostnozgodovinske zbirke: baročne portrete plemiške rodbine Moscon, cerkveno baročno dediščino, zbirko del Alenke Gerlovič in spominsko sobo Franja Stiplovška.

Trajanje vodenega ogleda: do 2 uri
Seveda pa prisluhnemo vašim željam ter dolžino in obseg ogleda prilagodimo vašim interesom, zmogljivostim in razpoložljivemu času.

Cena vodenega ogled je že všteta v ceno vstopnice.
IMG_20220319_134623voden ogledvoden ogled1
Virtualni sprehod po Viteški dvorani
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana 2020
4,90 EUR
Ugodnosti za člane AMZS
Psom prijazen muzej
© 2023, posavski-muzej.si | O piškotkih