Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si
NAGRADA JAKOB 2020 IN NAZIV AMBASADOR INOVATIVNOSTI V TURIZMU za področje inovativne turistične vsebine in programi v gradovih in dvorcih 2020.Na slovesnem odprtju 31. sejma Alpe-Adria, 29. januarja 2020, so organizatorji, Gospodarsko razstavišče, že desetič podelili Jakoba – sejemsko nagrado za kakovost in odličnost v turizmu. Med številnimi prispelimi prijavami je strokovna komisija uvrstila v ožji izbor pet programov: Strokovni ogled gradu Raka, Grad Podsreda – včeraj, danes, jutri, Kjer zgodovina oživi – Blejski grad, Dvorec Trebnik med preteklostjo in sedanjostjo in Gradovi Posavja. Tokratno, jubilejno deseto nagrado Jakob so na temo inovativnih pristopov na gradovih in dvorcih prejeli Gradovi Posavja.
Predsednik mednarodne komisije dr. Janez Bogataj je poudaril, da odločitev za izbor zmagovalca ni bila težka, saj je komisija izbirala na podlagi strokovnosti in odločitev komisije utemeljil tako: »S svojimi različnostmi so povezani v skupen projekt. Prav ta povezanost je izjemna in inovativna za siceršnje slovenske razmere, kjer se pogosto zapiramo za grajske zidove. Gradovi Posavja tako iščejo svoje nove identitete in razvijajo stik z lokalnim in regionalnim kulturnim okoljem.«.
Navdušenje nad izborom nagrajenca je izrazil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivavšek in poudaril nujnost povezovanja v turizmu.
Nagrado so prevzeli predstavniki Gradov Posavja: Darja Planinc (Kulturni dom Krško - Grad Rajhenburg), Alenka Černelič Krošelj (Posavski muzej Brežice – grad Brežice), Goran Milovanović (Galerija Božidar Jakac – samostan Kostanjevica na Krki), Lucija Zorenč (Kozjanski park – grad Podsreda), Nevenka Petan (Terme Čatež – grad Mokrice) in Anemarie Culleto (Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica – Grad Sevnica). Slovesnosti in podelitve so se udeležili tudi predstavniki občin na območju Gradov Posavja: župan Občine Brežice Ivan Molan, podžupan Občine Brežice Jurij Pezdirc, direktorica občine uprave Občine Brežice mag. Gordana Radanovič, župan Občine Krško mag. Miran Stanko, župan Občine Kostanjevica na Krki Ladko Petretič in županja Občine Kozje Milenca Krajnc.
 
Gradovi Posavja smo se na sejmu Alpe – Adria ves čas sejma predstavljali tudi na stojnici v Preddverju Marmorne dvorane.
V petek, 31. januarja 2020 ob 16. uri pa je Alenka Černelič Krošelj, direktorica Posavskega muzeja Brežice na predavanju »Gradovi Posavja – nosilci turizma« predstavili naše združenje, delovanje, vizijo, načrte in aktivnosti.


Predstavniki Gradov Posavja:

Grad Rajhenburg, Brestanica / Kulturni dom Krško, zanj Darja Planinc
Grad Brežice / Posavski muzej Brežice, zanj Alenka Černelič Krošelj
Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki, zanjo Goran Milovanović
Grad Mokrice / Terme Čatež, zanj Alenka Mokrovič Pogačar
Grad Podsreda / Kozjanski park, zanj Mojca Kunst
Grad Sevnica / Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Sevnica, zanj Mojca Pernovšek
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti