Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
07 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Voden ogled

Z vodenim ogledom se bomo seznanili z vsemi razstavami v muzeju. Spoznali bomo življenje v Posavju skozi predmete, slikovne prikaze in pričevanja, se seznanili z baročno umetnostjo na stenah gradu in v razstavi … ter si ogledali aktualne občasne razstave. (OŠ/1, 2, 3, SŠ; 60–90 min.)
CENA: 2 €
 
 
 
 

Ustvarjalnost v muzeju

V razstavah bomo poiskali »ustvarjalnost« v različnih materialih, oblikah, predmetih … in jih primerjali med seboj. Spoznali bomo načine ustvarjanja, tako umetnostnega kot praktičnega. Na koncu bomo rešili delovni list o ustvarjalnosti. (V, OŠ/2, 3; 60–90 min.)
CENA: 2 €

»Voda, ogenj, zemlja in zrak« v muzeju

Muzejske občasne razstave, na katerih so elementi voda, ogenj, zemlja in zrak predstavljeni interdisciplinarno in izpostavljeni v vseh stalnih razstavah. Tako bomo s pomočjo razlage iskali in raziskovali vseprisotnost omenjenih elementov ter jih našli v predmetih, na poslikavah in na fotografijah. (OŠ/2, 3; SŠ; 45-60 min)
CENA: 1 €

»Les« v muzeju

S pomočjo delovnega lista bomo iskali les v muzeju, ga spoznali v stavbarstvu, pohištvu, orodjih in drugih uporabnih predmetih in v umetnosti. Tematski ogled se lahko izvaja z delavnico Spoznajmo les. (glej str. ) (OŠ/2, 3; 60–90 min.)
CENA: 2 €

 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti