Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Voden ogled

Z vodenim ogledom se bomo seznanili z vsemi razstavami v muzeju. Spoznali bomo življenje v Posavju skozi predmete, slikovne prikaze in pričevanja, se seznanili z baročno umetnostjo na stenah gradu in v razstavi ter si ogledali aktualne občasne razstave.
 
Primerno za: OŠ/1, 2, 3, SŠ
Trajanje: 60–90 minut
CENA: 2,5 €


Ustvarjalnost v muzeju
V razstavah bomo poiskali »ustvarjalnost« v različnih materialih, oblikah, predmetih … in jih primerjali med seboj. Spoznali bomo načine ustvarjanja, tako umetnostnega kot praktičnega. Na koncu bomo rešili delovni list o ustvarjalnosti. (V, OŠ/2, 3; 60–90 min.)CENA: 2 €

»Harmonija štirih elementov«

Voden ogled Viteške dvorane in razstave, na kateri so elementi voda, ogenj, zemlja in zrak predstavljeni interdisciplinarno in interaktivno. S pomočjo razlage bomo iskali in raziskovali vseprisotnost elementov ter jih našli v predmetih, na poslikavah in na fotografijah. (OŠ/1, 2, 3, SŠ)
Trajanje: 45 minut
CENA: 2,5 €

»Les« v muzeju

S pomočjo delovnega lista bomo iskali les v muzeju, ga spoznali v stavbarstvu, pohištvu, orodjih in drugih uporabnih predmetih in v umetnosti. Tematski ogled se lahko izvaja z delavnico Spoznajmo les. (glej str. ) (OŠ/2, 3; 60–90 min.)
CENA: 2 €

 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti