Obisk zaposlenih z Oddelka za slovenistiko Filozofske fakultete Ljubljana

Obisk zaposlenih z Oddelka za slovenistiko Filozofske fakultete Ljubljana

V petek, 12. junija 2015, so Posavski muzej Brežice in Knjižnico Brežice obiskali zaposleni na Filozofski fakulteti Ljubljana – Oddelek za slovenistiko.  V Posavskem muzeju Brežice smo zanje pripravili voden ogled po našem muzeju, predstavili smo jim tako stalne kot tudi občasne zbirke. Sledil je še ogled mesta Brežice pod vodstvom direktorice Alenke Černelič Krošelj.

 V Knjižnici Brežice je direktorica, mag. Tea Bemkoč, vse prisotne popeljala po knjižnici in jim predstavila posamezne oddelke. Ogledali so si Toporišičev kot in domoznansko zbirko Knjižnice Brežice. Po ogledu je direktorica zbrane seznanila z Elizabeto Savico Zorko, prvo upravnico Knjižnice Brežice. V zaključku so si ogledali razstavo Šest desetletij Knjižnice Brežice, stalno razstavo dokumentov iz 60-letnega razvoja Knjižnice Brežice po drugi svetovni vojni, ki je vsebinsko vezana na delovanje Knjižnice Brežice. Ogledali so si fotografije prostorov, v katerih je knjižnica delovala v teh desetletjih, kot tudi zapise o prelomnih dogodkih, pomembnih za zgodovino ustanove.
 
IMG_4338 (Large)IMG_4339 (Large)IMG_4341 (Large)IMG_4344 (Large)IMG_4350 (Large)IMG_4355 (Large)IMG_4360 (Large)IMG_4364 (Large)
Pošlji e-razglednico
Vpišite vaš elektronski naslov in bodite redno obveščenih novostih.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.
Spoštovani,
prijava na naše e-novice je uspešna.

Želimo vam lep dan,
www.pmb.si
Iz muzejske trgovine
Beležka z motivom Viteške dvorane
4,00 EUR
Zloženka Posavski muzej Brežice
 
Oglejte si jo lahko tukaj

 
 
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2018, posavski-muzej.si | O piškotkih