Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si
Dragi prijatelji in drage prijateljice muzeja,

upamo, da ste dobro in zdravi, da upoštevate navodila in se družite v mislih ter v pričakovanju časa, ko bomo skupaj premagali virus, ki je posegel v naš način življenja in našo skupnost.
Mi smo že v tej prihodnosti, ko bomo lahko ponovno odprli vrata in spet delali skupaj. Zato vas v tem času vabimo k sodelovanju.

Izhodišče povabila in projekta:
Začelo se je na zadnji dan leta 2019, ko so iz kitajskega mesta Vuhan prvič poročali o izbruhu okužb z novim koronavirusom, 2019-nCoV. Na številnih družbenih omrežjih in poročilih smo lahko spremljali, kako se je življenje na Kitajskem v trenutku drastično spremenilo. Tedaj dogajanj še nismo vzeli resno, težava je bila daleč stran od nas, na drugem koncu sveta. Tri mesece kasneje je vse popolnoma drugače. V začetku meseca marca so tudi v Sloveniji potrdili prvi primer okuženega z izjemno nalezljivim virusom. Življenje v Sloveniji se je v hipu spremenilo in se zaradi številnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa skoraj ustavilo. Družabna omrežja, radijske postaje in televizijski programi nas vzpodbujajo z geslom #ostanimodoma. Še vedno so v prvih vrstah mnogi, ki skrbijo, da ne živimo v pomanjkanju, da je poskrbljeno za najranljivejše, bolne in onemogle. Zdravstveno osebje, policisti, vojaki, gasilci, prodajalci in drugi vsakodnevno izpostavljajo svoje zdravje za nas. Vsakemu izmed nas se je življenje popolnoma spremenilo. Znašli smo se v okoliščinah, ki bodo ostale zapisane v našo dediščino, naš način življenja pa se je že in se še bo spremenil.

Prošnja za sodelovanje:
V Posavskem muzeju Brežice skrbimo za dediščino, ki smo jo prejeli in aktivno spremljamo nastajanje nove, ki nas sooblikuje. Tako z vašo pomočjo začenjamo nov projekt s preprostim naslovom ŽIVLJENJE S KORONO, s katerim spremljamo življenja Posavk in Posavcev v »času Korona karantene«. Brez vas ne moremo in vas naprošamo za sodelovanje in aktivno soudeležbo. Kako in na kakšen način se vam je življenje spremenilo, kakšen je vaš vsakdan, kaj počnete, o čem razmišljate? Prosimo vas za fotografije (napisov, vrst iz lekarn in trgovin, dogodkov, ki so zaznamovali čas epidemije …), zbirali pa bomo tudi videoposnetke, dnevniške zapise, predmete, ki vam v tem obdobju pomenijo največ, zgodbe, zapise, šale … Svoje fotografije, videoposnetke in zapise nam lahko pošljete na e-naslov: maja.marincic@pmb.si, kjer bo za vsa dodatna vprašanja na voljo zgodovinarka Maja Marinčič.
 
Hvala vam, ker spremljate naše objave, ker nas niste pozabili tudi v tem času, ko imate druge skrbi in je najpomembnejša skrb za zdravje, za soljudi, za našo skupnost.

Ostanite zdravi.
 
Alenka Černelič Krošelj s sodelavci in sodelavkami Posavskega muzeja Brežice
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti