Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si
CENTER ZA OBISKOVALCE VODOVODNI STOLP BREŽICEVstopnice
Spominki in izdelki lokalnih ponudnikov
TIC – turistično informacijski center

CENTER ZA OBISKOVALCE VODOVODNI STOLP BREŽICE

Center za obiskovalce Vodovodni stolp Brežice se nahaja v paviljonu za Vodovodnim stolpom Brežice. Namenjen je sprejemanju posameznikov in skupin, željnih spoznavanja dediščine in življenja mesta. V njem si lahko rezervirate ogled Vodovodnega stolpa Brežice in Posavskega muzeja Brežice, preverite lokalno turistično ponudbo Brežic in okolice ter izberete spominke in izdelke lokalnih ponudnikov, med katerimi so tudi tisti, ki so vključeni v kolektivno blagovno znamko Brežice izbrano. 

Kolektivna blagovna znamka Brežice Selection / Izbrano

Certifikat odličnosti Brežice Izbrano, pridobijo izdelki in storitve, ki ustrezajo visokim standardom kakovosti, so trajnostno usmerjeni. Vključujejo lokalno pridelane surovine in pripovedujejo o tradiciji, kulturi in načinu življenja ljudi, ki živijo na območju občine Brežice.

Predstavitev ponudnikov

Sonja Klemenčič

Z ljubeznijo in zavzetostjo do narave umetnica Sonja ustvarja izjemne izdelke, obogatene z uporabo pirinih lupin. Njen navdih izvira iz trdnega prepričanja v pozitivne lastnosti ter trajnost naravnih materialov. Vsak njen ustvarjen izdelek ni zgolj rezultat ročnih spretnosti, ampak predstavlja tudi spoštovanje do tradicije in naravnega okolja. 
 Povezava do spletne trgovine z izdelki Sonje Klemenčič 
 

Petra Novak

5ra Zipp Zipp predstavlja udejanjenje kreativnosti in trajnostnega pristopa k modi. V svojem ustvarjanju se prepusti vodstvu petih ključnih elementov: ročnega dela, ljubezni do ekoloških rešitev, vztrajnosti, drznosti in pogumu za inovativnost. Lepoto, ki jo nosi v sebi in jo srečuje v življenju, z veseljem deli z vsemi navdušenci, ki s ponosom zasijejo v nakitu 5ra Zipp Zipp.
 Povezava do spletne trgovine z izdelki Petre Novak
 

Kmetija Omerzu

Sredi neokrnjene narave, obdana z gozdom, se razteza Kmetija Omerzu, katerih korenine segajo v leto 1996. Takrat je družina z velikim ponosom prevzela zapuščeno domačijo, ki so jo s predanim delom in ljubeznijo do narave obnavljali. Dve leti pozneje je na njihovi zemlji vzklil prvi nasad orehov, ki so ga nato postopoma razširili, obogatili pa so ga še s sadikami sivke. Na kmetiji se zavedajo odgovornosti do okolja in zato dosledno izogibajo uporabi škodljivih sredstev, saj postavljajo zdravje ljudi, dobrobit živali in ohranjanje narave na prvo mesto. Že od leta 2015 so vključeni v nadzor za ekološko pridelavo in predelavo, kar poudarja njihovo predanost ekološki trajnosti.
 Povezava do spletne trgovine z izdelki kmetije Omerzu


Zdenka Mirtek

V zibelki cvička, Gadova peč, se gostoljubje in prijaznost domačinov zdita samoumevna. Na turistični kmetiji pri Zdenki je vedno na voljo nekaj okusnega za prigrizniti, saj razvajajo goste z domačimi kulinaričnimi poslasticami ter predstavljajo svojo tradicionalno sorto vina, ki je značilna za to območje. Njihov pozdrav odmeva: »Za zdravje, s cvičkom na zdravje.«
 Povezava do spletne trgovine z izdelki Zdenke Mirtek


Žganjekuha Medvešek Preskar

V jedru žganjekuhe Preskar Medvešek se prebuja strast do destilacije vrhunskega žganja. Večina uporabljenega sadja uspeva na njihovih lastnih zemljiščih, medtem ko skrbno izbirajo drugi del kakovostnih sadežev od zaupanja vrednih lokalnih kmetov. Njihova destilacija, izvedena iz raznolikega sadja, tvori temelj za izjemne likerje, ki jih obogatijo z dodanim sadnim deležem, sladkorjem ali medom, ustvarjajoč nepozabno degustacijsko izkušnjo.
 Povezava do spletne trgovine z izdelki žganjekuhe Preskar Medvešek

Jože Prah
Na slikovitem Vitovcu se dviguje Jožetova vinska gorica, kjer sonce in zemlja združujeta moči ter ustvarjata izjemna vina. Vsako leto prinese svojstven pridelek, občasno bogat, drugič nekoliko skromnejši, a vedno dovolj izrazit, da napolni kozarce med prijetnimi druženji s prijatelji in družino. Vsaka steklenica nosi pečat skrbnega dela, znanja in strasti, s katero Jože neguje svoje trte.
 Povezava do spletne trgovine z izdelki Jožeta Praha

Kmetija Volovec
Predstavlja pristno družinsko dediščino, kjer vsak družinski član s ponosom prispeva k ustvarjanju vrhunskih izdelkov. Že z osmimi leti izkušenj sledijo poti pridelave zdravih, naravnih in pristnih dobrot. Okoli zelenih polj kmetije se razprostirajo nasadi aronije, sibirskih borovnic, dva čebelnjaka in mlin za mletje ajde in pire. Vsak njihov izdelek je rezultat predanosti, odgovornosti ter neskončne ljubezni do zemlje in tradicije. Kmetija se odločno izogiba uporabi invazivnih gnojil in škropiv, hkrati pa nenehno nadgrajuje svoje znanje z aktualnimi pristopi v kmetijskem sektorju.
 Povezava do spletne trgovine z izdelki kmetije Volovec

 

Čebelarstvo Ferenčak

Predstavlja pristno zavezanost do narave, solidarnost ter neprestano stremljenje k vrhunski kakovosti medu. Korenine te dejavnosti segajo globoko v preteklost, saj so se člani družine že pred drugo svetovno vojno ukvarjali s čebelarjenjem. Ta ljubezen do čebelarjenja je sčasoma prešla na vse člane družine. Med leti 2013 in 2018 je brat Marko s strokovnim pristopom in popolno predanostjo potrojil število panjev, s tem pa tudi povečal proizvodnjo medu. Z uporabo dveh tovornjakov premikajo svoje čebele po različnih delih Slovenije, kjer neokrnjena narava zagotavlja optimalno okolje za pridelavo najčistejšega medu.

 Povezava do spletne trgovine z izdelki čebelarstva Ferenčak


Janko Matjašič
Vinska tradicija družine Matjašič se ponaša z bogato zgodovino, ki sega v leto 1839. Ljubezen do vinogradništva se je prenašala iz generacije v generacijo, oblikovala pa sta strast in znanje, ključna za pridelavo vrhunskih vin. Ta predanost se jasno odraža v njihovih steklenicah, kar potrjujejo tudi prejeta priznanja, med katerimi še posebej izstopa naziv Županovo vino občine Brežice, ki so ga prejeli v zadnjih dveh letih. Vina Janka Matjašiča predstavljajo harmonično združitev dediščine, inovacij in strasti.

 

 Povezava do spletne trgovine z izdelki Janka Matjašiča

Zeliščarska kmetija Fabinc

Na zeliščarski kmetiji Fabinc se s srcem in predanostjo ukvarjajo z gojenjem ter negovanjem široke palete zelišč in dišavnic že od leta 1994. Na naravi prijazen način sami vzgojijo sadike, jih skrbno gnojijo do tehnološke zrelosti in nato ustvarjajo izvrstne izdelke. V njihovi ponudbi najdete sušena zelišča, blagodejne kapljice, naravna mazila in okusne čaje, ki jih ustvarjajo z ljubeznijo iz lastnih pridelkov.

 Povezava do spletne trgovine z izdelki zeliščarske kmetije Fabinc

Ferdo Pinterič

Vinogradništvo pri Pinteričevih predstavlja več kot le dejavnost; je dediščina, ki jo spoštujejo skozi generacije, medtem ko se z veliko ljubeznijo posvečajo pridelavi in skrbi za vino. Iz leta v leto vlagajo vse svoje znanje in trud, da bi pridobili najboljše žlahtne kapljice, ki zorijo na slikovitih sromeljskih gričih. Vino nagrajuje to predanost z bogato paleto okusov ter sposobnostjo, da združuje ljudi, ustvarja tople trenutke in vsak požirek ponuja pravo uživanje.

 Povezava do spletne trgovine z izdelki Ferda Pinteriča

Turistična kmetija pri Martinovih

Nahaja se v slikovitem okolju, kjer kulinarične dobrote pripovedujejo zgodbe prednikov. Njihovo vodilo je, da mora biti pot "od vil do vilic" čim krajša. Večina sestavin, ki jih uporabljajo, zraste prav na njihovih poljih in vrtovih, kar ustvari zaključen krog – od zasaditve semena do postrežbe hrane, ki je sveža, sezonska in polna okusov. V družini Martinovih je že od nekdaj prisotna ljubezen do vinogradništva. Danes, v njihovi sodobno opremljeni vinski kleti, pridelujejo različne vrste vin, za katera so bili tudi nagrajeni. Ponašajo se tudi z lastno blagovno znamko cvička, imenovano Martinovi, ki je prepoznavna v številnih krajih po Sloveniji.

 Povezava do spletne trgovine z izdelki turistične kmetije pri Martinovih

Reset Brewery

Butični dragulj pivske industrije, ki je leta 2020 vstopil na trg craft piva s strokovnostjo, predano ekipo in vrhunsko ponudbo. Njihova pivovarska oprema je prilagojena visokim standardom certificiranega Cicerona, kar omogoča izjemno izkoristitev malenkosti v procesu varjenja piva. Poleg odličnih piv navdušujejo tudi s gastronomsko ponudbo, kjer vsaka jed izstopa po uporabi lokalnih sestavin in prilagajanju sezonski raznolikosti. Ponosno izpostavljajo T-bone steak krškopoljca, ki je 100 % lokalnega izvora, iz mesa slovenske avtohtone sorte. S tem poudarjajo zavezanost k lokalni skupnosti in kakovostnim, domačim proizvodom.

Povezava do spletne trgovine z izdelki Reset Brewery


Sadjarska kmetija Kovačič

Družinska sadjarska kmetija, ki se nahaja v osrčju slovenskega podeželja, spretno preoblikuje jabolka v raznolike okusne izdelke. Njihova ponudba vključuje osvežilni jabolčni sok, zdravilni jabolčni kis in tradicionalne jabolčne krhlje. Kmetija je zavezana nenehnemu izobraževanju in rasti, redno sodeluje na seminarjih in sejmih, kar zagotavlja, da ostajajo njihovi izdelki na vrhu kakovosti. Hkrati pa skrbijo za ohranjanje tradicije in družinskih vrednot.

 Povezava do spletne trgovine z izdelki sadjarske kmetije Kovačič

Hiša pesmi in vina Sagmeister

Družina Zagmajster že stoletja živi v sozvočju s pesmijo in radostjo, ki ju prinaša druženje ob dobri kapljici. Ne glede na priložnost se vedno najde nekdo, ki začne prepevati melodijo, in v posebej veseli družbi zaigrajo tudi glasbila. Vinska kultura je globoko ukoreninjena v njihovo dediščino, zadnjih 40 let pa se posvečajo zlasti vinogradništvu, ki je postalo njihova osrednja strast. Na kmetiji, ki obsega več kot 4 hektarje vinogradov, sobivajo kar tri generacije. Njihovo vodilo je preprosto: trdo delo prinaša bogate sadove.

 Povezava do spletne trgovine z izdelki družine Zagmajster
 

KAVARNA VODOVODNI STOLP BREŽICE

 

kava, osvežilne pijače
sladice
izdelki lokalnih ponudnikov

KAVARNA VODOVODNI STOLP BREŽICE

V paviljonu za Vodovodnim stolpom Brežice se poleg Centra za obiskovalce nahaja tudi Kavarna Vodovodni stolp Brežice. V prijetnem ambientu se lahko odpočijete ter uživate ob odlični kavi ter osvežilnih pijačah. Poskusite lahko tudi izbrane izdelke, vključene v kolektivno blagovno znamko Brežice izbrano, ter se posladkate s sladicami lokalnega ponudnika.

Aktualna ponudba sladic
TORTA GOZDNI SADEŽI – BELA ČOKOLADA
Kakavov biskvit, krema bele čokolade, poliv gozdni sadeži, krema gozdnih sadežev, poliv iz bele čokolade.
(alergeni: gluten, jajca, laktoza)

TORTA ČOKOLADA - VIŠNJA
Kakavov biskvit, čokoladna krema, višnjev poliv, oblito s čokolado.
(alergeni: gluten, jajca, laktoza)

TORTA JAGODA – STRACCIATELA
Kakavov biskvit, jagodna krema, poliv jagode, stracciatela krema, mirror jagoda.
(alergeni: gluten, jajca, laktoza)

TORTA ČOKOLADA – POMARANČA
Kakavov biskvit, čokoladna krema, pomarančna krema, poliv pomaranče.
(alergeni: gluten, jajca, laktoza)

PRESNI LONČEK
Dateljni, lešniki, mandeljni, kokosovo maslo, sveže sadje.
(alergeni: oreščki)

VODOVODNI STOLP
Kakavov biskvit, jagodna krema, jogurtova krema.
(alergeni: gluten, jajca, laktoza)


Proizvaja: Sladke zgodbe Janez Duhanič s. p. 


Lokacija 
Ulica stare pravde 30
8250 Brežice
Navodila za pot

Kontakt
vodovodnistolp@pmb.si
+386 40 671 118

Odpiralni čas 
od ponedeljka do nedelje: 8.00–22.00
 

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti