Izobraževanje in pedagoška dejavnost

Pedagoški programi v šolskem letu 2017/2018

Pred Vami so vsebine pedagoških programov, ki smo jih posodobili in pripravili za šolsko leto 2017/2018. Ponujamo vodene oglede, učne ure, muzejske minute in delavnice, ki povezujejo stalne in občasne razstave, projekte in dogodke. Programe ves čas dopolnjujemo in se trudimo, da ste o tem tudi čim prej obveščeni.
Pri vsakem kratkem opisu smo dodali predviden čas trajanja, ceno in ciljno skupino: predšolska oz. vrtčevska (V), osnovnošolska po triadah (OŠ/1, 2, 3) in srednješolska (SŠ).

Vsebino, čas in dolžino izvedbe posameznega programa lahko prilagodimo tudi Vašim potrebam in željam.
Po predhodnem dogovoru lahko pri nas skupaj z Vami izvedemo tudi tehniški ali kulturni dan ter dneve, ki jih skupaj zasnujemo v medpredmetnem povezovanju.

Prosimo, da se na navedenih kontaktih najavite vsaj 5 delovnih dni pred obiskom za oglede in učne ure, ter 14 dni za delavnice, saj le tako lahko zagotovimo ustrezno in kakovostno izvedbo.
Za predšolske otroke in spremljevalce skupin pa je vstop prost.
 
Ob koncu šolskega leta pripravljamo tudi zaključke za razredne skupnosti v obliki tematskih ogledov in delavnic za starše, učitelje/vzgojitelje in otroke. Program prilagodimo interesom in starosti skupine, grad pa s svojo arhitekturo ponuja tudi odličen prostor za malico in »grajske igrarije«.

Novost v novem šolskem letu je ponudba interesnih dejavnosti za srednješolce, ki je objavljena v Katalogu programov
obveznih izbirnih vsebin oz. interesnih dejavnosti za srednješolce v šolskem letu 2017/18 na strani Zavoda za šolstvo, in sicer na straneh 178-185
.

Telefon:  (07) 466 05 18
E-mail:  pedagog@pmb.si
  1. Vodeni ogledi po stalnih zbirkah
  2. Učne ure
  3. Delavnice
  4. Muzejske minute
  5. Razredni muzejski abonma
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Zloženka Posavski muzej Brežice
 
Oglejte si jo lahko tukaj

 
 
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2018, posavski-muzej.si | O piškotkih