Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Ogled

Dislocirana stalna muzejska zbirka Ogled


Rudi Stopar je bil rojen leta 1939 v Boštanju pri Sevnici. Je vsestranski umetnik, ki je precejšen del svojih umetniških del podaril Posavskemu muzeju Brežice. Njegovo delo obsega širok spekter umetniške ustvarjalnosti, saj se ob likovni umetnosti, obvladujoč različne kiparske in grafične tehnike, posveča tudi poeziji in publicistiki.

Sodeloval je na številnih samostojnih in skupinskih razstavah na treh kontinentih. Njegova dela hranijo v različnih galerijah in zbirkah naivne umetnosti v tujini. Prejel je številne nagrade in priznanja na razstavah v državah z bogato likovno tradicijo.

Zbirka je nastala v sodelovanju z javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica ter avtorjem Rudijem Stoparjem. Postavljena je v prvem nadstropju vzhodnega dela gradu Sevnica v javnem interesu s skupnim ciljem ohranjanja premične kulturne dediščine. Slavnostno odprtje zbirke Ogled je bilo 9. februarja 2011. Razstavljeno je 27 del (kipi in grafike), ki so v lasti Rudija Stoparja in Posavskega muzeja Brežice. Zbirko mesečno bogatijo manjše razstave domačih in tujih umetnikov v oknu Radogost.
NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti