Posavska stoletja

Oskarjevec Gary Oldman leta 1990 snemal v Brežicah

Gary Oldman, angleški filmski in gledališki igralec ter režiser, je pred dnevi od ameriške filmske akademije v Los Angelesu prejel najprestižnejšo filmsko nagrado – oskarja za vlogo Winstona Churchila v filmu Najtemnejša ura.

Leta 1990, meseca januarja, so v brežiškem gradu v koprodukciji Jadran filma iz Zagreba in Brandenburg Productions iz Los Angelesa snemali prizore za film, Rosenkrantz in Guildenstern sta mrtva (Rosencrantz & Guildenstern are Dead). Film, komična drama, je sodobna priredba Shakespearove igre Hamlet. Nastal je po romanu, ki ga je napisal Tom Stoppard, po njem je napisal tudi scenarij za film in ga sam režiral. Vodilno vlogo v filmu je odigral znani ameriški igralec Richard Dreyfuss. Gary Oldman je v filmu upodobil Rosencrantza, Tim Roth pa Guildensterna. Film je osvojil zlatega leva na 47. mednarodnem filmskem festivalu v Benetkah.

Fotografije: snemanje filma v Viteški dvorani in na grajski terasi ter prihod igralcev na snemanje (Vir: Fototeka PMB)
 
Snemanje filma Rosencrantz & Guildenstern-1990 (2)Snemanje filma Rosencrantz & Guildenstern-1990 (3)Snemanje filma Rosencrantz & Guildenstern-1990 (1)Snemanje filma Rosencrantz & Guildenstern-1990 (4)
Virtualni sprehod po Viteški dvorani
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana
5,00 EUR
Ugodnosti za čane AMZS
© 2020, posavski-muzej.si | O piškotkih