Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Harmonija 4 velikanov - junij 2022

HARMONIJA 4 VELIKANOV: Interaktivno eksperimentalno doživetje z Garsio Kosincem

Oktobra 2021 smo z interaktivnim eksperimentalnim doživetjem Harmonija 4 velikanov zaokrožili razstavni projekt Štirje elementi: VODA, OGENJ, ZEMLJA in ZRAK. Zaradi izjemnega odziva smo doživetje ponovili v začetku junija.
 
Doživetje, ki je povezalo kulturo in naravo, družboslovje in naravoslovje smo pripravili v sodelovanju z zunanjim sodelavcem, fizikom Garsio Kosincem, naravoslovnim in dediščinskim navdušencem.

Doživetja se je od 3. do 7. junija skupaj udeležilo 827 obiskovalcev, od tega kar 586 otrok ali mladostnikov iz vrtcev, osnovnih in srednjihšol (44 predšolski otroci, 276 osnovnošolskih učencev, 266 dijakov), 45 odraslih v skupinskih ogledih, 36 udeležencev ranljivih skupin, 160 udeležencev pa se je doživetja udeležilo posamezno, oziroma z družino.
Obiskovalci doživetja so z aktivno udeležbo spoznavali pomembnost ravnovesja štirih elementov na različnih področjih: raziskovali so fizikalne eksperimente in kinetične instalacije, ki so povezane s poslikavami štirih elementov v Viteški dvorani ter se poglabljali v lastnosti posameznih elementov in spreminjali vzorce v pesku, vodi, zraku in ognju.
 
Doživetje je podprla Gen energija, d. o. o.

 

NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti