Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Razstava Morphia

Na Poletno muzejsko noč, 17. junija 2023, je bila odprta razstava Morphia avtorice Vesne Davidovič.

V MORPHII se distinkcija med realnim in virtualnim skozi vidni mehanizem pretvarja v sublimacijski proces latentnega ugodja, pomešanega s pričakovanji. Lebdeča skulptura v zatemnjenem prostoru s pomočjo avtorsko generiranih vizualnih efektov zaživi, projekcije materializirajo samosvoj svet nekakšnega antropomorfnega in hkrati tudi amorfnega bitja, ki nas je obiskalo iz vesolja. Vanj se potopimo ob pritanjenem zvoku kot povabilu k neverbalni (meta)komunikaciji z objektom, da se odpravimo na popotovanje po širjavah prostorov naših misli.
Sestavi se fluidnost vmesnega prostora med gledalcem, gledalko in neznanim predmetom: z umetniškim delom se povežemo v fiktivni svet lastnih zaznav in predstav, intimnega in socialnega vesolja, našega bitja in skupnega (so)bivanja. MORPHIA, neulovljiva in v resnici nevidna skozi izjemno senzualno in emocionalno izkušnjo vzpostavlja povezavo med materialnim in duhovnim.
Povezovanje različnih medijev, fizičnega, materialnega, a nevidnega ter vidnega in sublimnega, ki pa se uresničuje kot navidezna resničnost, določa polje metafizičnosti naših predstav s tvorbo iluzije, kar doseže z relativno enostavnimi, a zelo učinkovitimi tehničnimi sredstvi in novomedijskimi postopki v ustvarjanju umetniškega dela, s katerim se povežemo v celoviti prostorski namestitvi.

Razstava je bila v dvorani pod Viteško dvorano na ogled do 30. junija 2023.


 
NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti