Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Zimska grajska dogodivščina 2024Četrtek in petek, 29. februar in 1. marec, 9.00–13.00

Z najmlajšimi obiskovalci bomo ob ogledu prenovljene stalne razstave Puntarija skozi igro in ustvarjalne delavnice spoznali dva kmečka upora: vseslovenskega iz leta 1515 in hrvaško-slovenskega iz leta 1573.
 
Prijave do torka, 27. februarja 2024, in dodatne informacije:
 
Recepcija muzeja, pedagog@pmb.si, 07 466 0518, 031 708 737.


Za nami je prvi dan Zimske grajske dogodivščine. Po jutranjem pozdravu direktorice muzeja smo se odpravili na ogled prenovljene stalne razstave Puntarija, Kmečki upori in Posavje v 16. stoletju. Po malici sta se najprej v zabavnem in poučnem kvizu pomerili skupini »Kmetje« in »Levkup«, v nadaljevanju pa so naši »muzejčki« preizkusili še svoje ročne spretnosti in iz plastelina oblikovali kipce s podobo Matije Gubca, vodje hrvaško-slovenskega kmečkega upora leta 1573.

Drugi dan Zimske grajske dogodivščine smo si ogledali arheološko razstavo Osem kopit za dvoje koles – rekonstrukcija keltskega bojnega voza in druge zgodbe s Sejmišča v Brežicah in v nadaljevanju izdelali fibule iz žice. Po malici smo se seznanili s fotografijami pred dnevi zaključene gostujoče razstave ameriške fotografinje Lekhe Singh Ženske nosijo svet in digitalne razstave Ženske nosijo vodo ter upodobili ženske, ki nosijo naš svet. Sledil je obisk in sestanek muzejčkov z direktorico muzeja, za konec pa smo se skozi igro preizkusili v nošenju različnih materialov: veder z vodo, snopov vej, oblačil, košar z jabolki, tako kot so to počele ženske na fotografijah ogledane razstave. Tako se je uspešno končala še ena Zimska grajska dogodivščina.
NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti