Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Seviqc Brežice: Cuerdas al pasado

Cuerdas al pasado

Sobota, 12. avgust, 20.00, Viteška dvorana.

19:00: Festivalski predtakt: Klepet z Izidorjem Erazmom Grafenauerjem, Ano Julijo Mlejnik Železnik, Mojco Jerman, Hiwote Tadesse in Leo Sušanj Lujo

20:00: Koncert Cuerdas al pasado (SI / HR): Izidor Erazem Grafenauer, SI (baročna kitara, klasicistična kitara), Ana Julija Mlejnik Železnik, SI (violina), Mojca Jerman, SI (violina), Hiwote Tadesse, HR (viola), Lea Sušanj Lujo, HR (violončelo)

Luigi Boccherini, Santiago de Murcia. Strune do preteklosti je projekt kitarista in lutnjista Izidorja Erazma Grafenauerja. Repertoar sestavlja izbor skladb skladatelja Santiaga de Murcia iz knjige Codex IV iz XVII. stoletja, ki je bila ponovno odkrita leta 1943 v Mehiki in dva kvinteta za kitaro in godala skladatelja Luigija Boccherinija. Oba skladatelja sta delovala na španskem dvoru, Santiago de Murcia pod pokroviteljstvom Marije Luize Savojske, Luigi Boccherini pa približno 60 let kasneje pod Luizom Antonijem Španskim, mlajšim bratom kralja Karla III. Španskega. V glasbi obeh je močno prisoten vpliv španske folklorne glasbe, ki sta jo dvignila na umetniško raven. Skladbe iz zbirke Santiaga de Murcia so v originalu napisane za solo kitaro, posebej za ta projekt pa jih je Izidor Erazem Grafenauer priredil za kitaro in godala.

Organizator: ARS Ramovš.

Prodaja vstopnic: recepcija muzeja.
NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti