Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Koncert West Virginia Alumni Brass Orchestra

West Virginia Alumni Brass Orchestra

Petek, 14. julij, 18.30, grajsko dvorišče.

Soorganizator: U.S. Embassy Ljubljana, Slovenia.

Prost vstop

WEST VIRGINIA UNIVERSITY - ALUMNI ORKESTER
Dirigent: John Hendricks III
Program:
Swinging Jazz
Beatles Medley
Country Roads
 
TRIO UKRAJINSKIH GLASBENIKOV
Program: dela slovenskih, ameriških in ukrajinskih skladateljev
West Virginia University Orkester je bil ustanovljen leta 1901 kot moški orkester ROTC z osmimi člani in je v svoji 119-letni zgodovini imel 13 dirigentov. Dva od teh trinajstih dirigentov sta skupaj delovala 64 let - Walter Mestrezat 37 let in Don Wilcox 27 let. Razen v letih druge svetovne vojne, ko so namesto moških v orkestru delovale ženske, je bil orkester izključno moška organizacija. To se je spremenilo leta 1972, ko je Don Wilcox spodbudil ženske, da se jim prvič pridružijo.
 
Verjetno najpomembnejši dogodek v zgodovini orkestra WVU je bila podelitev Sudlerjevega pokala fundacije Johna Philipa Souse, ki je leta 1997 orkestru podelila priznanje kot izjemnemu univerzitetnemu orkestru v državi. Sudlerjev pokal je priznanje za dolgoletno tradicijo predanosti, zavezanosti in ponosa sedanjih in preteklih članov, osebja in dirigentov orkestra. Pokal so podelili uradniki Fundacije Johna Philipa Souse na dogodku leta 1997, ko se je 330-članskemu orkestru WVU Band na tej posebni podelitvi pridružilo več kot 500 članov alumni orkestra.
 
Pihalni orkester Alumni Univerze Zahodne Virginije deluje že 50 let. Skupina vsako leto sodeluje na Homecomingu. Alumni Orkester ima bazo podatkov z več kot 1 600 člani. Poleti 2001 je Alumni Orkester "začel" s prvo evropsko turnejo v Belgiji, Angliji, Franciji, Nemčiji in Italiji. Julija 2005 je skupina potovala po vzhodni Evropi in nastopila v Avstriji, na Madžarskem, Poljskem, Slovaškem in Češkem. Poleti 2007 je skupina ponovno potovala po Evropi in nastopila v Skandinaviji (Danska, Švedska in Norveška). Poleti 2010 je skupina odpotovala v Italijo in Grčijo na svojo četrto mednarodno turnejo. Poleti 2012 je skupina odpotovala na peto mednarodno avanturo v baltske države, med drugim v Varšavo na Poljskem in Helsinke na Finskem. Poleti 2014 je skupina odpotovala na Irsko in Škotsko na svojo šesto evropsko pustolovščino. Poleti 2016 je skupina potovala v Španijo, Francijo, Italijo in Švico na sedmo potovanje.
 
NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti