Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Slovesna podelitev Murkove nagrade, Murkovih priznanj in Murkove listine za leto 2022

Spoštovani,
 
Slovensko etnološko društvo je eno izmed najbolj dejavnih stanovskih društev, ki združuje etnologe in kulturne antropologe ter ljubitelje le-te že od leta 1975. Že od leta 1986 pa podeljujemo tudi stanovske nagrade, ki so poimenovane po utemeljitelju etnologije kot znanosti Matiji Murku (1861—1952).
 
Slovesno podelitev vsako leto organiziramo pri nagrajencu/ki preteklega leta, tako je za leto 2022 na vrsti dr. Irene Rožman Pišek, upokojena sodelavka različnih strokovnih in znanstvenih ustanov, ki izhaja iz Posavja, svojo karierno pot pa je začela v Posavskem muzeju Brežice.
 
Tako bo slovesna podelitev Murkove nagrade, Murkovih priznanj in Murkove listine za leto 2022 v petek, 11. novembra 2022, ob 17. uri v Posavskem muzeju Brežice.
Med letošnjimi Murkovimi nagrajenci so tudi Posavci, saj bo Murkovo priznanje prejela projektna skupina v sestavi Srečko Ocvirk, Mojca Sešlar, Lidija Udovč, Občina Sevnica; Božena Hostnik, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Celje in Stanka Glogovič, Aleš Vene, Nives Slemenšek, Posavski muzej Brežice za revitalizacijo Brivsko-frizerskega salona Kreutz v Sevnici. Murkovo nagrado za izjemne znanstvene dosežke bo prejela dr. Marija Mojca Terčelj, ki ima korenine iz Posavja.
 
Prijazno vabljeni.NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti