Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
07 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Z rezbarskim dletom v likovni svet Alenke Gerlovič

Mali avditorij, 10. 6. 2021—13. 9. 2021
Mentorji: Aleš Vene (PMB), Mojca Barbič (Osnovna šola Brežice), Vida Cizel (Osnovna Šola Škocjan), Nena Bedek (Osnovna šola Boštanj)
Vodja projekta: Aleš Vene 
 
Razstava je rezultat projekta Znanje in veščine iz depoja 3, 4 in 5, ki nadgrajuje že utečeno sodelovanje z okoliškimi osnovnimi šolami in likovnimi pedagogi v okviru predmeta Likovno snovanje. Rezbarske delavnice je navdihnila stalna postavitev umetniških del akademske slikarke in častne občanke občine Brežice Alenke Gerlovič (1919–2010) v Posavskem muzeju Brežice. V tovrstnem duhu so učenci pod mentorstvom likovnih pedagoginj Mojce Barbič (OŠ Brežice), Nene Bedek (OŠ Boštanj) in Vide Cizelj (OŠ Frana Metelka Škocjan) svoje skice prenesli na vezano ploščo. S pomočjo adicije (kosi lesene balse) in subtrakcije (rezbarjenje vezane plošče) so upodobili zrcaljeno urbano krajino, kot je umetnica prikazala zrcaljenje Kornatov v morju. Delavnice OŠ Brežice so potekale v prostorih Posavskega muzeja Brežice, delavnice OŠ Frana Metelka Škocjan in OŠ Boštanj pa zaradi epidemioloških razmer v šolah pod mentorstvom akademskega restavratorja Aleša Veneta.
Na razstavi so bila predstavljena tudi dela odraslih udeležencev, ki so si želeli pobližje spoznati tehniko rezbarjenja v prostem slogu. Delavnice za odrasle so bile izvedene že v letu 2019.
Odzivi na razstavo so bili pozitivni, tako s strani strokovne kot tudi laične javnosti, predvsem zaradi odličnega sodelovanja in povezovanja s šolami ter drugimi uporabniki muzeja.

×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti