Posavske muzejske uganke

MUZEJSKA UGANKA 3: Odprtje interdisciplinarne razstave: ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA, 4. 12. 2016

MUZEJSKA UGANKA 3: Odprtje interdisciplinarne razstave: ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA

Voda je element zime in noči, zato vas na pragu mrzlih noči v četrtek, 8. decembra, vabimo na slovesno odprtje interdisciplinarne razstave ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA. Z razstavo pričenjamo cikel štirih razstav o štirih elementih, upodobljenih v Viteški dvorani, in elementih, ki nas »sestavljajo«: voda, ogenj, zemlja in zrak.
V prihodnjih dneh vam bomo zastavili tri uganke, povezane z nastajajočo razstavo. Vsi, ki boste pravilno odgovorili na vsa tri zastavljena vprašanja, boste sodelovali v žrebu za dve brezplačni vstopnici za 3. Gala komorni koncert klasične glasbe, ki bo 30. decembra v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice.

3. uganka:
Prebivalci na območju Posavja so se v preteklosti oskrbovali s pitno vodo iz izvirov in vodnjakov. Vodnjaki so se razvili v prvi polovici 19. stoletja. Zgradili so jih na vodnem viru ob hišah, na dvoriščih kmečkih domačij, gradov in samostanov, na mestnih in tržnih ulicah ter ob cestah. Poimenujte ročno, kovinsko napravo, ki je prišla v veljavo v petdesetih in šestdesetih letih 20. stoletja in je služila črpanju vode iz vodnjaka. Primer takšne naprave bo na ogled tudi v interdisciplinarni razstavi: ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA.Pravilne odgovore nam sporočite do torka, 6. decembra do 16. ure. Odgovore lahko sporočite na e-naslov: vodnik@pmb.si ali na našo Facebook stran.
 
neimenovano
Pošlji e-razglednico
Vpišite vaš elektronski naslov in bodite redno obveščenih novostih.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.
Spoštovani,
prijava na naše e-novice je uspešna.

Želimo vam lep dan,
www.pmb.si
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana
5,00 EUR
Zloženka Posavski muzej Brežice
 
Oglejte si jo lahko tukaj

 
 
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2018, posavski-muzej.si | O piškotkih