Posavske muzejske uganke

MUZEJSKA UGANKA 2: Odprtje interdisciplinarne razstave: ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA

 
MUZEJSKA UGANKA 2: Odprtje interdisciplinarne razstave: ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA

Voda je element zime in noči, zato vas na pragu mrzlih noči v četrtek, 8. decembra, vabimo na slovesno odprtje interdisciplinarne razstave ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA. Z razstavo pričenjamo cikel štirih razstav o štirih elementih, upodobljenih v Viteški dvorani, in elementih, ki nas »sestavljajo«: voda, ogenj, zemlja in zrak.

V prihodnjih dneh vam bomo zastavili tri uganke, povezane z nastajajočo razstavo. Vsi, ki boste pravilno odgovorili na vsa tri zastavljena vprašanja, boste sodelovali v žrebu za dve brezplačni vstopnici za 3. Gala komorni koncert klasične glasbe, ki bo 30. decembra v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice.

2. uganka:
Je ena najvidnejših znamenitosti v Brežicah, kulturni spomenik in simbol mesta, ki s svojo višino, vitkostjo in mogočnostjo odločilno oblikuje njegovo podobo. Stoji na vzhodni strani zgodovinskega mestnega jedra na ostankih srednjeveškega mestnega obzidja in je daleč viden po vsej brežiško-krški ravnini. Poimenujte znamenitost in napišite, katerega leta je bila zgrajena.

Pravilne odgovore nam sporočite do nedelje, 4. decembra do 16. ure. Odgovore lahko sporočite na e-naslov: vodnik@pmb.si ali na našo Facebook stran.
 
 

Brežice_1953_Z4-2972aaaaaaaa
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana
5,00 EUR
© 2020, posavski-muzej.si | O piškotkih