Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
07 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si
POSAVSKI MUZEJ NA KULTURNEM BAZARJU 2015

Letos se bo Kulturni bazar odvijal v sredo, 18. marca 2015 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Posavski muzej Brežice se bo predstavil med 46 sodelujočimi muzeji in galerijami, ki bodo razporejeni po različnih temah. Tri osrednje teme so: Svetloba, Pot domov in Industrijska dediščina. Pri temah Svetloba in Pot domov se bomo predstavili v Programu strokovnega usposabljanja, ki je namenjeno strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih zavodih, kulturnih ustanovah in vseh institucijah, ki skrbijo za kulturo, izobraževanje itd. ter vsem, ki jih zanima kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

Temo svetlobe bomo zajeli v Posavski muzejski vitrini, katere otvoritev bo na Mednarodni muzejski dan
18. maja 2015. Predstavljena bodo svetila skozi čas, kot dopolnitev stalnih zbirk. Medinstitucionalni projekt Pot domov, bo v našem muzeju predstavljen v devetih Posavskih muzejskih vitrinah v celem letu 2015, z zgodbami iz časa 1. in 2. svetovne vojne ter vračanja iz njih.

Naša osrednja predstavitev na Kulturnem bazarju pa bo na prostoru Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) in to z našo osrednjo temo tega leta 500 let kmečkega upora 1515; Le vkup, le vkup uboga gmajna.

Na bazarju bodo potekale tudi delavnice. Predstavili se bomo z delavnico, ki lahko poveže vse tri teme. Izdelovali bomo praskanko (povoščena podlaga in tuš). Iz črne površine izpraskamo svetlobo v obliki sonca, lune, zvezd, plamena, ki lahko pomeni tudi prehod iz črnih spominov vojne v svetlejšo prihodnost, skozi sporočilo miru. Lahko pa se izrazimo tudi v smislu prvih tiskanih besed Le vkup, le vkup uboga gmajna, saj je združevanje za različne interese vedno aktualna tema.

Kulturni bazar je lepa priložnost izvedeti več o ponudbi in dogajanju na vseh področjih kulture.

Prijazno vabljeni, tudi v našem imenu!

Več o drugih dogodkih si lahko preberete na povezavi http://www.kulturnibazar.si/domov
 
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti