Foto galerija

Mednarodni muzejski dan v Posavskem muzeju Brežice, 18. 5. 2017

Objavljeno: 19.05.2017
Mednarodni muzejski svet ICOM organizira Mednarodni muzejski dan že štiri desetletja, od 18. maja 1977, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi.
Tematski mednarodni muzejski dan, ki vsako leto združuje preko 35.000 muzejskih institucij v več kot 140 državah sveta in se jim pridružuje tudi Slovenija s številnimi muzeji in galerijami, se letos posveča temi Muzeji in spregledana preteklost: Nepovedano v muzejih.
Posavski muzej Brežice se je tej temi pridružil z javnim vodstvom dr. Ivanke Počkar, Vlaste Dejak in Stanke Glogovič, ki so po muzejski zbirkah popeljale obiskovalce skozi temo, naslovljeno Romi/Cigani – zamolčana dediščina Posavja?
 Popoldanski program je bil prav tako v znamenju javnega vodstva, tokrat po gostujoči razstavi Citre z avtorjema razstave Borisom Andrejem Mlakarjem (lastnikom zbirke) in Blažem Verbičem (Muzej Velenje). Večer smo sklenili v Viteški dvorani z letnim koncertom Ko strune citer zapojo v izvedbi Citrarskega orkestra Glasbene šole Brežice pod taktirko profesorice Anite Veršec. Na ta dan je bil vstop v muzej in na vse dogodke brezplačen.
IMG_8641IMG_8642IMG_8655IMG_8681IMG_8736IMG_8739IMG_8743
Pošlji e-razglednico
Vpišite vaš elektronski naslov in bodite redno obveščenih novostih.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.
Spoštovani,
prijava na naše e-novice je uspešna.

Želimo vam lep dan,
www.pmb.si
Iz muzejske trgovine
Beležka z motivom Viteške dvorane
4,00 EUR
Zloženka Posavski muzej Brežice
 
Oglejte si jo lahko tukaj

 
 
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2018, posavski-muzej.si | O piškotkih