Družinska doživetja

Družinska doživetja so na voljo po predhodni najavi na: vodnik@pmb.si, 031 708 737, 07 466 0517.
 
1. Družinski muzejskih izziv: odkrivanje muzejskih zvezd 
Muzejska dogodivščina, ki vse člane družine popelje na odkrivanje izjemnih predmetov, ki v muzeju še prav posebej žarijo in izstopajo. 
S pomočjo namigov odkrijte kateri predmeti v muzeju so zaradi svoje pomembnosti in enkratnosti izbrani kot muzejske zvezde. Ob vsakem predmetu, ki žari kot muzejska zvezda je QR koda, ki vas pripelje do razširjenih vsebin, ki vam bodo pomagale rešiti izziv ter odpreti skrinjico z zakladom, kjer vas čaka posebno darilo.
Cena: vključeno v družinsko vstopnico v muzej
 
 
 
 

2. Lov na muzejski zaklad
Samostojno družinsko spoznavanje muzeja. Družine s pomočjo letaka z namigi v muzeju iščejo predmete in zgodbe ter tako spoznavajo posavsko dediščino. Skupinsko delo in sodelovanje vseh družinskih članov je na koncu nagrajeno s sladkim muzejskim zakladom.
Cena: vključeno v družinsko vstopnico v muzej
 
 
 
 
 
 
  

3. Izdelovanje medaljonov z motivi iz Viteške dvorane
Navdihnjeni s prizori na poslikavah brežiškega gradu, na stopnišču, v kapeli sv. Križa in v Viteški dvorani, si otroci in starši izdelajo lesen medaljon z motivi iz fresk.
Cena: 2 € na osebo
 
 
 
  

4. Ko iz črepinj spet nastane posoda
Na delavnici družinski člani sodelujejo pri sestavljanju in lepljenju lončenih črepinj v posodo in spoznavajo poklic restavratorjev-konservatorjev ter postopek, ki je potreben, da so lahko arheološke posode predstavljene na razstavi.
Cena: 1 € na osebo
 
 
 
PmB Družina ogled-2PmB Družina ogled-7PmB Družina ogled-8PmB Družina ogled-12PmB Družina ogled-14PmB Družina ogled-22PmB Družina ogled-23
Virtualni sprehod po Viteški dvorani
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana 2020
4,90 EUR
Ugodnosti za člane AMZS
Psom prijazen muzej
© 2023, posavski-muzej.si | O piškotkih