Aktualni dogodki in prireditve

Slovesna podelitev Murkove nagrade, Murkovih priznanj in Murkove listine za leto 2022

Objavljeno: 07.11.2022
Spoštovani,
 
Slovensko etnološko društvo je eno izmed najbolj dejavnih stanovskih društev, ki združuje etnologe in kulturne antropologe ter ljubitelje le-te že od leta 1975. Že od leta 1986 pa podeljujemo tudi stanovske nagrade, ki so poimenovane po utemeljitelju etnologije kot znanosti Matiji Murku (1861—1952).
 
Slovesno podelitev vsako leto organiziramo pri nagrajencu/ki preteklega leta, tako je za leto 2022 na vrsti dr. Irene Rožman Pišek, upokojena sodelavka različnih strokovnih in znanstvenih ustanov, ki izhaja iz Posavja, svojo karierno pot pa je začela v Posavskem muzeju Brežice.
 
Tako bo slovesna podelitev Murkove nagrade, Murkovih priznanj in Murkove listine za leto 2022 v petek, 11. novembra 2022, ob 17. uri v Posavskem muzeju Brežice.
Med letošnjimi Murkovimi nagrajenci so tudi Posavci, saj bo Murkovo priznanje prejela projektna skupina v sestavi Srečko Ocvirk, Mojca Sešlar, Lidija Udovč, Občina Sevnica; Božena Hostnik, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Celje in Stanka Glogovič, Aleš Vene, Nives Slemenšek, Posavski muzej Brežice za revitalizacijo Brivsko-frizerskega salona Kreutz v Sevnici. Murkovo nagrado za izjemne znanstvene dosežke bo prejela dr. Marija Mojca Terčelj, ki ima korenine iz Posavja.
 
Prijazno vabljeni.E_VABILO_SED_NOVEMBER_2022
Koledar19zaTisk-1-page-001
Virtualni sprehod po Viteški dvorani
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana 2020
4,90 EUR
Ugodnosti za člane AMZS
Psom prijazen muzej
© 2023, posavski-muzej.si | O piškotkih