Aktualni dogodki in prireditve

Posavski muzej na Kulturnem bazarju 2015

Objavljeno: 13.03.2015
Začetek dogodka: 18.03.2015 ob 08:00
Konec dogodka: 18.03.2015 ob 18:00
Lokacija dogodka: Cankarjev dom, Ljubljana
V sredo, 18. marca 2015 se bo Cankarjevem domu v Ljubljani, odvijal Kulturni bazar.

Posavski muzej Brežice se bo predstavil med 46 sodelujočimi muzeji in galerijami, ki bodo razporejeni po različnih temah. Tri osrednje teme so: Svetloba, Pot domov in Industrijska dediščina. Pri temah Svetloba in Pot domov se bomo predstavili v Programu strokovnega usposabljanja, ki je namenjeno strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih zavodih, kulturnih ustanovah in vseh institucijah, ki skrbijo za kulturo, izobraževanje itd. ter vsem, ki jih zanima kultura in kulturno-umetnostna vzgoja.

Naša osrednja predstavitev na Kulturnem bazarju bo na prostoru Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) in to s temo tega leta 500 let kmečkega upora 1515; Le vkup, le vkup uboga gmajna.

Predstavili se bomo še z delavnico, ki poveže vse tri teme. Izdelovali bomo praskanko (gladek papir premazan s tempero in jajcem). Iz črne površine izpraskamo svetlobo v obliki sonca, lune, zvezd, plamena, ki lahko pomeni tudi prehod iz črnih spominov vojne v svetlejšo prihodnost, skozi sporočilo miru. Lahko pa se izrazimo tudi v smislu prvih tiskanih besed Le vkup, le vkup uboga gmajna, saj je združevanje za različne interese vedno aktualna tema.

Kulturni bazar je lepa priložnost izvedeti več o ponudbi in dogajanju na vseh področjih kulture.

Prijazno vabljeni, tudi v našem imenu!

Več o drugih dogodkih si lahko preberete na povezavi http://www.kulturnibazar.si/domov/.
BENER-400X160
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih