Aktualni dogodki in prireditve

Poletni gala koncert: Seviljski brivec

Objavljeno: 11.08.2021

 
Operna predstava se bo izvajala v "koncertni različici", kar pomeni, da bodo pevci na odru stali pred orkestrom, brez kostumov in scenografije, kar ni enako kot v operni hiša, pa vseeno v objemu grajskih zidov prav tako nepozabno doživetje.
Maestro je na mednarodni glasbeni sceni prisoten več kot 30 let. Sodeloval je z več kot 300 orkestri in opernimi hišami ter priznanimi umetniki. Na Ecole National Superieur de Music et Danse v Parizu in na konservatoriju Katarina Gurska v Madridu poučuje bodoče dirigente. Med letoma 2005 in 2008 je bil prvi tuji šef dirigent Orkestra Slovenske filharmonije.
V Pehlivanian Operno akademijo so vključeni mladi pevci in dirigenti, ki pod mentorstvom maestra Pehlivaniana pripravljajo opere, s katerimi gostujejo po vsej Sloveniji. Predstavo bo spremljal orkester Pehlivanian Opera Academy - zasebni orkester Maestra, ki je bil sestavljen posebej za njegovo poletno akademijo in ga sestavljajo najboljši mladi slovenski orkestrski glasbeniki.
Pri izvedbi prireditve bomo upoštevali in izvajali ukrepe veljavnega Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji in priporočila Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja ob epidemiji COVID-19.
 
V skladu z veljavnim odlokom se lahko javne kulturne prireditve udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT pogoj (preboleli, cepljeni, testirani: PCR test je veljaven 72 ur, hitri test HAG pa 48 ur). Testiranje s hitrim antigenskim testom lahko po vnaprejšnjem naročilu na opravite tudi med vikendom v Splošni bolnišnici Brežice.


 
Plakat Seviljski brivec_vabilo-page-001
Koledar19zaTisk-1-page-001
Virtualni sprehod po Viteški dvorani
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana 2020
4,90 EUR
Ugodnosti za člane AMZS
Psom prijazen muzej
© 2023, posavski-muzej.si | O piškotkih