Aktualni dogodki in prireditve

Poletna grajska dogodivščina 2020

Objavljeno: 10.06.2020
Spoštovani starši in udeleženci Poletne grajske dogodivščine 2020!
 
Veseli smo, da boste letošnje poletne počitnice začeli v Posavskem muzeju Brežice na že 6. Poletni grajski dogodivščini. Letošnja dogodivščina bo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni nekoliko drugačna, saj bomo z našimi muzejčki tokrat preživeli le tri dni. Kljub nekaterim omejitvam pa zagotavljamo zanimive, ustvarjalne in zabavne trenutke v družbi naše dediščine. Poskrbeli bomo za varno izvedbo aktivnosti, večinoma jih bomo izvedli zunaj, na grajskem dvorišču in v manjših skupinah.
Izhajali bomo iz stalnih in občasnih razstav in jih predstavili na malo drugačen način. Spoznavali in odkrivali bomo vse v povezavi z zrakom. Z Brankom Brečkom bomo spoznavali ptice Vrbine, izdelovali votivne prašičke, spoznali poklic in delo pilota ter se preizkusili v spretnosti izdelave papirnatih letal, ustvarjali male vetrnice in obiskali župana občine Brežice. S kuharji gostilne Kunst se bomo učili kuharskih spretnosti in spoznali številne Savske zgodbe. Vmes pa se seveda igrali, ustvarjali, se družili in se imeli najboljše! Prvi dan bomo tudi podrobneje predstavili potek tedna in sporočili, če boste potrebovali še kaj. Za hrano bo poskrbljeno, prav tako za material in vse kar potrebujemo za izvedbo dejavnosti.

Prijave zbiramo do 26. junija 2020. Število otrok je tokrat omejeno.

V spodnjih priponkah so prijavnica, okviren potek Dogodivščine ter dopis GDRP in privolitev GDRP v kolikor želite, da vas o naših programih obveščamo še naprej. Vse to lahko dvignete tudi na recepciji Posavskega muzeja Brežice.

Prijazno vabljeni.
 
 
 
 

8288pgd 2020 e-vabilo in plakat-page-001
Koledar19zaTisk-1-page-001
Virtualni sprehod po Viteški dvorani
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana 2020
4,90 EUR
Ugodnosti za člane AMZS
Psom prijazen muzej
© 2023, posavski-muzej.si | O piškotkih