Aktualni dogodki in prireditve

Odprtje Kina na grajskem dvorišču, nedelja, 26. junij ob 21. uri

Objavljeno: 23.06.2016
Odprtje Kina na grajskem dvorišču, nedelja, 26. junij ob 21. uri

Otvoritveni film v letošnjem Kinu na grajskem dvorišču, na Dan Posavskega muzeja Brežice, 26. junija, nas bo popeljal v leto 1940, v državo, kjer pravkar poteka Evropsko prvenstvo v nogometu. Tudi  v Posavju je bil nogomet od nekdaj zelo priljubljen; v Brežicah, na primer, so pred drugo svetovno vojno nogomet igrali moški, ime nogometne ekipe pa je bilo Troja.

Vojna romantična drama Francoska suita je zgodba o Franciji in njenem prebivalstvu, ki se po nekaj več kot dvajsetih letih na svojih tleh ponovno sreča s svetovno vojno grozljivih razsežnosti.

Med drugo svetovno vojno se po nacistični okupaciji Francije v podeželsko hišo mlade Lucille naseli častnik nemške vojske. Kljub začetnemu nezaupanju se med njima splete tiha naklonjenost, kar želi Lucillina tašča izkoristiti za pridobivanje in posredovanje koristnih podatkov uporniškemu gibanju. Toda ko se okupatorjeva agresija nad Francozi stopnjuje, se Lucille znajde pred usodno dilemo, ali naj uboga svojo pamet in izda svoje srce ali pa naj sledi svojim čustvom pogubne romance.

Vljudno vabljeni! Vstop je prost.
 
 
 

 
suitefrancaise-banner
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih