Aktualni dogodki in prireditve

Koncert Seviqc Brežice: musica cubicularis

Objavljeno: 13.03.2015
Začetek dogodka: 21.03.2015 ob 20:00
Lokacija dogodka: Posavski muzej Brežice

BACHOV ROJSTNI DAN
Vse najboljše, Johann Sebastian!

 Ob Evropskem dnevu stare glasbe Vas vljudno vabimo na koncert slovenskega ansambla za staro glasbo musica cubicularis: Žiga Faganel (violina), Domen Marinčič (viola da gamba), Tomaž Sevšek (čembalo)
 
v soboto, 21. marca 2015, ob 20:00
v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice.

Pred koncertom bo ob 19:00 pogovor z umetniki.
 
Za letošnji Evropski dan stare glasbe, ki je hkrati 330. rojstni dan Johanna Sebastiana Bacha, je ansambel musica cubicularis sestavil spored Bachove glasbe za violino, violo da gamba in čembalo. Poleg sonat z obligatnim čembalom in virtuoznih solov bo predstavil tudi rekonstruirani triosonati za to zasedbo: Sonata (BWV 1038), Sonata à Viola da Gamba e Cembalo obligato (BWV 1028), Partia 3za à Violino Solo senza Basso (BWV 1006): Preludio, Sonata (BWV 528a), Toccata (BWV 912), Sonata I à Violino Solo e Cembalo Certato (BWV 1014).
 
Krovna pobudnica tega vseevropskega praznovanja je REMA – Evropska mreža za staro glasbo, pokroviteljstvo nad dnevom pa tudi letos prevzema UNESCO.

V sodelovanju z Evropsko radiodifuzno zvezo (EBU) je letos poskrbljeno tudi za predvajanje koncerta v živo preko spleta. Koncert boste lahko v živo spremljali s klikom na VIDEO PRENOS KONCERTA.
 
Sporočilo umetnikov obiskovalcem:
Bach je uporabljal violino, violo da gamba in čembalo pri komornem muziciranju skozi vso kariero. Znan je predvsem kot virtuoz na glasbilih s tipkami, a je pri sedemnajstih začel poklicno pot kot violinist v Weimarju in se pozneje tam zaposlil kot koncertni mojster. V Weimarju je komponiral tudi za violo da gamba. Posvečal se ji je kot vodja dvorne kapele v Köthnu – knez Leopold je igral prav ta tri glasbila – in z gambisti sodeloval na javnih koncertih mestnega glasbenega kolegija v Leipzigu. Naš spored tako predstavlja glasbo iz vseh treh najpomembnejših obdobij Bachovega življenja. Vsaka skladba pripoveduje drugačno zgodbo, od napornega potovanja, izgubljenih sonat in nepričakovane ženine smrti do nenavadne kompozicijske naloge in muziciranja v kavarni.
 
Vstopnice so pri naročilu do 15.3.2015 po 10,00 EUR, pri naročilu do 20.3.2015 po 20,00 EUR in
pri nakupu na dan koncerta po 25,00 EUR.
Brezposelnim so na voljo brezplačne vstopnice v okviru možnih kapacitet,
za ekonomsko šibke velja cena vstopnice 5,00 EUR,
družinski paket vsebuje prvo vstopnico po polni ceni in do 3 brezplačne vstopnice.
Festivalski avtobus odpelje izpred Hale Tivoli ob 17:45 in se po koncertu vrača v Ljubljano,
cena povratne vozovnice je 10,00 EUR.
 
Vstopnice lahko naročite z elektronskim sporočilom na info@k-ramovs.si, s poslano naročilnico, ki jo najdete na spletni strani www.seviqc-brezice.si v meniju Vstopnice, ali pokličete po telefonu (01) 242 0812.


Veselimo se Vašega obiska!
 
(cubicularis_D5_Photo)_musica cubicularis zdt0585 foto jana jocif(cubicularis_D5_Photo)_musica cubicularis zdt371 foto jana jocif2015_Plakat_EDEM
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih