Aktualni dogodki in prireditve

Koncert Seviqc Brežice: Amsterdam Corelli Collective (NL)

Objavljeno: 18.08.2015
Začetek dogodka: 22.08.2015 ob 20:30
Lokacija dogodka: Viteška dvorana Posavskega muzeja Brežice
Koncert štirinajstih glasbenikov zasedbe

Amsterdam Corelli Collective
 
Poklon
Corellijev učinek metulja

 
 
 Festivalski predtakt - pogovor z umetniki in ogled lokacije: 19:30
 
Poklon je enkraten, večdimenzionalen in velikopotezen projekt, ki je zastavljen kot navdušujoče doživetje za občinstvo in ansambel. Člani ansambla Amsterdam Corelli Collective si s svojo strastno predanostjo stari glasbi in izvajanju v živo drznejo biti drugačni. Verjamejo, da je za mlade glasbenike pomembno sodelovati na festivalih, kot je Seviqc Brežice, ki pomagajo razširjati zgodovinsko izvajalsko prakso, zato so ponosni, da so lahko del tega festivala. Končno želi Amsterdam Corelli Collective z občinstvom deliti glasbo 17. in 18. stoletja iz istega razloga, iz katerega je bila ustvarjena: da prebudi strasti in se dotakne duše.
 
Ansambel Amsterdam Corelli Collective, ki je znan po strastnem izvajanju in vznemirljivi odrski prisotnosti, je predan načelu, da mora biti koncertno doživetje sveže in razburljivo tako za izvajalca kot za poslušalca. Poklon je edinstven projekt, ki prepleta glasbo in gledališče, da osvetli Corellijevo dediščino. Corellijeva glasba in zgodovina bosta namreč zaživeli ob glasnem branju odlomkov iz zgodovinskih virov in glasbenem programu. S sledenjem razvoju concerta grossa in Corellijevemu vplivu nudi Poklon možnost podrobnega vpogleda v spajanje kultur v času baroka. Corellijev metuljev učinek poslušalca popelje od Rima prek Nemčije, Anglije in do Nizozemske in združi bogat program glasbe, gledališča, zgodovine in kulture. Obeta se koncert, ki bo poln energije, uvida in strasti.
 
Ansambel je v Sloveniji na 10 dnevni rezidenci v okviru projekta eeemerging. Bivajo in delajo na turistični kmetiji pri Martinovih. 24.8. bodo v okviru rezidence pripravili odprto vajo za splošno javnost. Vaja je namenjena za vse, ki jih zanima glasba in delo z umetniki ter bi radi doživeli, kako zgleda priprava koncertnega programa, izvedeli kako in kje dobijo idejo za koncept koncerta ter navsezadnje, kako iz ideje nastane vrhunska izvedba koncerta.
 
_AmsterdamCC_D5_Photo__2_pomanj_ana_AmsterdamCC_D5_Photo__6_AmsterdamCC_D5_Photo__7_AmsterdamCC_D5_Photo__9_pomanj_ana_AmsterdamCC_D5_Photo__10_pomanj_ana_AmsterdamCC_D5_Photo__13_pomanj_ana
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih