Osrednja vsebina

odpri

zapri

Prikaz za slabovidne
Zapri
Telefon
Pokličite nas
+ 386 7 466 05 17
Email
Pišite nam
vodnik@pmb.si

Koncert saksofonskega kvarteta ETERNUM


Anna-Marie Schäfer – sopranski saksofon
Eva Kotar – altovski saksofon
Ajda Antolovič – tenorski saksofon
Filip Orlović – baritonski saksofon


Četrtek, 6. oktober, 19.00
Viteška dvorana Posavskega muzeja Brežice

Kvartet saksofonov Eternum, s sedežem v nemškem Kölnu, je bil ustanovljen leta 2017. Sestavljata ga slovenski članici Eva Kotar in Ajda Antolovič, Filip Orlović iz Srbije in Anna-Marie Schäfer iz Nemčije. Vsi so študirali na Visoki šoli za glasbo in ples v Kölnu pri svetovno priznanem profesorju klasičnega saksofona Danielu Gauthierju, komorno glasbo pa pri Georgu Klütschu, nekdanjemu solo fagotistu Bambergskih simfonikov, ter Han-An Liu, dolgoletni solo harfistki Münchenskih simfonikov pod taktirko legendarnega dirigenta Sergiuja Celibidacheja.
Pomemben korak na njihovi koncertni poti je bila umestitev v koncertni cikel »Best of NRW«, kar jim je odprlo vrata do številnih koncertov po nemški regiji Severno Porenje-Vestfalija.
Kvartet nastopa tudi po večjih koncertnih odrih po Nemčiji. Tako so nastopili v koncertni dvorani »Beethoven-Haus« v Bonnu, dvorani »Krönungssaal« v Aaachnu in v prestižni berlinski koncertni hiši »Konzerthaus«.
Veselje do eksperimentiranja in vsestranskost sestava se zrcalita v izvirnem repertoarju, ki zajema vse od transkripcij baročne literature, originalnih skladb za kvartet iz različnih glasbenih obdobij pa vse do izvedb sodobne glasbe.
 
Vstopnina:
5 € za odrasle v predprodaji, 7 € na dan koncerta, 3 € za otroke, dijake, študente, upojkojence in brezposelne
 
 

NAZAJ
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti