Aktualni dogodki in prireditve

Koncert Opera pod zvezdami

Objavljeno: 31.08.2015
Začetek dogodka: 05.09.2015 ob 20:00
Lokacija dogodka: Viteška dvorana Posavskega muzeja Brežice
Vabimo vas na Operni koncert “stare šole”. Najlepše arije, najlepši violinski biseri ...Koncert, ki bo polepšal zadnje poletne večere.
 
Izvajalci:
Manca Izmajlova : mezzosopran
Benjamin Izmajlov: violina
Posebna gosta iz Moskve:
Nikolai Ovchinnikov –pianist
Elizaveta Borodina – sopran
 
Program je zastavljen tako, da publiki predstavi  operni koncert stare šole, v duhu pevcev, kot so bili Caruso, Corelli, Lanza…, z največjimi uspešnicami iz tega žanra. Na začetku opera, na koncu nekaj legendarnih napolitanskih pesmi.

Izbira pesmi: Ombra mai fu, Lascia ch’io pianga, Voi che sapete, Mon coeur, Habanera ali Seguidille, Mesechko, Ave Maria Gomez, Funiculi Funicula, Santa Lucia, Torna a Surriento, Un amore cosi grande, Parla piu piano, O sole mio…. Instrumental - operne priredbe - Figaro, La danza itd.
 
Koncert, na katerem boste v prelepih izvedbah slišali znamenite operne in operetne arije, duete, ter virtuozne violinske bisere. Manca in Benjamin Izmajlov sta stara znanca številnih evropskih odrov. Slovenska publika ju je vzljubila zlasti ob projektih Slovanska duša in Slovensko srce, ter turneji po Sloveniji "100 srčnih koncertov". Klasični repertoar pa je tisti, v katerem se umetnika, ki pogosto nastopata tudi v Moskovski filharmoniji, počutita najbolj doma. Z njima bosta nastopila še mlada, uveljavljena ruska solista: pianist Nikolaj Ovchinnikov in sopranistka Elizaveta Borodina.
 
Program: Puccini, Bizet, Saint-Saens, Lakme, Čajkovski, Dvoržak, Piazzolla, Bernstein in drugi komponisti.
 
MANCA IZMAJLOVA je mezzosopranistka, ki je diplomirala iz muzikala in dramske igre v Londonu, v Moskvi pa je študirala operno petje. Poje v več žanrih in kar dvajsetih jezikih, za seboj ima več kot 1000 koncertov po vsem svetu. Posebno ljubezen čuti do samospeva, ljudskih pesmi in do glasbe iz slovanskih držav – posebno ruske. Je zmagovalka velikega pevskega tekmovanja v Moskvi, posvečenega V. Solovev - Sedovu, avtorju znamenitih Podmoskovnie večera.
Njena albuma "Slovanska duša" in "Slovensko srce", posneta v Moskvi z Ruskim državnim filmskim orkestrom, sta bila pri nas prodana v platinasti nakladi. Z možem sta organizirala številne velike koncerte – med drugim s projektom "Slovanska duša" dvakrat razprodala in dvignila na noge Cankarjev dom, Sava center v Beogradu in Moskovsko filharmonijo. V Moskovski filharmoniji redno gostuje od leta 2011.
 
BENJAMIN IZMAJLOV je solistični violinist, profesor, dirigent, skladatelj, producent, umetniški vodja festivalov. Diplomiral in magistriral je na svetovno znanem Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, zadnje dve leti pa je kot edini Slovenec v zgodovini postal tudi solist Moskovske filharmonije. Skupaj s soprogo je prejemnik najvišjega priznanja ruske pravoslavne cerkve "Red Cirila in Metoda" za krepitev medkulturnega dialoga. Poleg svoje mednarodne koncertne dejavnosti, je znan tudi v vlogi producenta "Slovanske duše" in "Slovenskega srca", je ustanovitelj in direktor Mednarodne Akademije Giuseppe Tartini ter ustanovitelj Slovenskega diplomatskega koncerta.
 
Nikolay Ovchinnikov je nagrajenec mednarodnih klavirskih tekmovanj. Diplomiral je na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi, poleg koncertne dejavnosti pa uči na Akademskem glasbenem kolidžu Konservatorija Čajkovski ter na Inštitutu sodobnih umetnosti. Večjo prepoznavnost je dosegel tudi kot vokalni korepetitor na neštetih mednarodnih mojstrskih tečajih in spremljevalec številnih izvrstnih vokalistov.
Elizaveta Borodina, sopranistka, študentka na Konservatoriju Čajkovski v Moskvi in večkratna dobitnica nagrad na mednarodnih pevskih tekmovanjih. Redno koncertira po Evropi in v Rusiji.

 
Več informacij: www.mancaizmajlova.com, www.benjaminizmajlov.com.

Prodaja vstopnic: Recepcija Posavskega muzeja Brežice v času odpiralnega časa (10.00-18.00): v predprodaji 12€, na dan koncerta 14€
                                                                                    

 
imageLL0ZCG8W1260116155maxresdefaultOpera pod zvezdami
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih