Aktualni dogodki in prireditve

Jesenska grajska dogodivščina, 28. in 29. 10. 2019

Objavljeno: 07.10.2019
Kmalu bodo jesenske počitnice in tudi tokrat jih lahko preživite v Posavskem muzeju Brežice na JESENSKI GRAJSKI DOGODIVŠČINI 2019. V dveh dneh skupnega druženja bomo poskrbeli, da se bodo otroci zabavali, družili in pridobivali nova znanja. Vabljeni vsi vedoželjni mladi prijatelji muzeja. Poučno in zabavno bo.

POTEK DOGODIVŠČINE:
                                
Ponedeljek, 28. oktober 2019
Prvi dan jesenske grajske dogodivščine bomo obiskali pošto, kjer si bomo ogledali prav posebno razstavo. V ta namen bomo izdelali razglednico v akvarelni tehniki in naše sporočilo poslali v širni svet. Spomnili se bomo tudi bližajočega praznika in v ta namen izdelali spominek kot spomin na tiste, ki jih ni več med nami ali pa preprosto za tiste, ki jih imamo radi. S tem bomo opozorili na skrb za naravo in naš planet Zemlja za prihodnje generacije.
 
Torek, 29. oktober 2019
Drugi dan jesenske grajske dogodivščine bomo spoznali poklic, katerega glavna naloga je, da žitna zrna spremeni v moko. Seznanili se bomo z nekaj različnimi vrstami žit ter spoznali delovanje naprave, ki jo ta oseba potrebuje za predelavo žit. Ker pa smo v muzeju vedno ustvarjalni, bomo tudi tokrat izdelali prav poseben mozaik. Vas zanima kakšen? Pridite in se nam pridružite na zabavni in ustvarjalni jesenski grajski dogodivščini.

Prijave in dodatne informacije:
Recepcija muzeja, pedagog@pmb.si, 
07 466 05 18, 031 708 737.
 
Prijave zbiramo do 25. oktobra 2019.


Cena:
oba dneva 12 €,
za drugega otroka 10 €,
za posamezen dan 9 €.


V spodnjih priponkah so prijavnica, okviren potek Dogodivščine ter dopis GDRP in privolitev GDRP v kolikor želite, da vas o naših programih obveščamo še naprej. Vse to lahko dvignete tudi na recepciji Posavskega muzeja Brežice.
 
 
 

 
e-vabilo in plakat jgd 2019-page-001
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Podloga za miško - Viteška dvorana
5,00 EUR
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih