Aktualni dogodki in prireditve

I N M E M O R I A M

Objavljeno: 10.02.2015
Po neprizanesljivo hudi bolezni se je pred letom dni, 10. februarja 2014, nenadoma poslovil sodelavec in član sindikata SVIZ Posavskega muzeja Brežice ALEKSANDER GREGORIČ, muzejski sodelavec.
 
V spomin njemu in njegovemu delu v Posavskem muzeju Brežice posvečamo drobec iz glasila GIB Gimnazije Brežice, 2013:
 
»KO OBISKOVALCEM GRADU ZASTANE DIH OB VELIČASTNI ZEVSOVI PODOBI
Dijaki oddelkov 1. letnika so se v decembrskih dneh pri urah slovenščine pobliže seznanili z odmevi antike na poslikavah brežiškega gradu. V zapleteni svet antičnih podob sta jih na privlačen in zanimiv način popeljala umetnostna zgodovinarka gospa Oži Lorber in muzejski sodelavec gospod Aleksander Gregorič.
Obisk Posavskega muzeja je bil prijetna popestritev pouka književnosti. Profesorice slovenščine se zahvaljujemo za prijazen sprejem in odlično strokovno vodenje.                         
Judita Marolt, prof.«                                                                                                        

        
Čeprav se je zanj ustavil čas, ga bomo vsi, ki nam je bilo namenjeno del poti prehoditi skupaj z njim, ohranili v svetlem spominu kot vestnega in odgovornega sodelavca, ki se je trudil v vse težjih časih sodobnosti ostati človek s spoštljivim in obzirnim odnosom do kolegov.
 

Oži Lorber, muzejska svetovalka


Ena zadnjih fotografij sodelavca Aleksandra (skrajno desno) s skupino dijakov Gimnazije Brežice in sodelavko (Foto: dijakinja Gimnazije Brežice)
Kopija od DSC_0064_dijaki GB 1
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih