Aktualni dogodki in prireditve

6. Kino na grajskem dvorišču, 9. avgust

Objavljeno: 07.08.2016
Začetek dogodka: 09.08.2016 ob 21:00
Lokacija dogodka: Posavski muzej Brežice
Spoštovani obiskovalci,
 
v torek, 9. avgusta, ob 21. uri, vas prijazno vabimo na 6. letošnji KINO NA GRAJSKEM DVORIŠČU.
Tudi tokrat bo naslov filma do nedelje presenečenje. V prihajajočih dneh bomo objavljali namige, ki bodo pomagali odkriti naslov filma.
Med tistimi, ki boste uganili pravilni naslov, bomo izžrebali prejemnika dveh brezplačnih vstopnic za ogled filma.
 
Prvi namig:
Gre za prvi film, ki mu je bilo po letu 1950 dovoljeno nekaj izmed ključnih scen posneti tudi v Westminstrski palači (sedežu slovitega angleškega parlamenta).

Drugi namig:
Čevlji, ki jih v iskanem filmu nosi Meryl Streep, so tisti, ki je nosila že v kultni filmski uspešnici Moja Afrika izpred več kot 30 let (1985), saj ustvarjalci filma in produkcijska hiša preprosto niso uspeli pravočasno poiskati primernih čevljev njene velikosti in so bili iz časovne stiske primorani "reciklirati" stare.

Tretji namig:
V stranski vlogi boste lahko videli tudi 2-krat za oskarja nominirano igralko, ki je v svoji karieri zaigrala že v več kot 60. (sila raznolikih) filmih; med drugim tudi v znanstveno-fantastični akciji Planet opic (2001), animaciji Wallace in Gromit: Prekletstvo Strahouhca (2005) in glasbeni drami Nesrečnik (2012).


Četrti namig:
Film prikazuje resnično zgodbo prvih bork za volilno pravico in enakopravnost žensk. Mnoge so kaznovali z zaporom, toda tudi tam se niso odpovedale svojim ciljem. Naslov filma je beseda/ime, s katero jih je, z željo po tem, da bi jih osmešil (leta 1905), poimenoval vodilni britanski časopis, a borke so bile navdušene in ime se je “prijelo” (tudi drugod po svetu).


S pomočjo namigov, ki smo vam jih pošiljali v preteklih dneh, ste nekateri pravilno ugotovili, da bomo v torek, na 6. KINU NA GRAJSKEM DVORIŠČU, predvajali film SUFRAŽETKE.

Med pravilnimi odgovori smo izžrebali nagrajenko. Dve vstopnici za ogled filma prejme BARBARA HERCIGONJA MILOŠEVIĆ.
Iskrene čestitke! Brezplačni vstopnici lahko z osebnim dokumentom prevzamete pred predvajanjem filma.
 Za degustacijo vina bo tokrat poskrbela Vinska klet Jarkovič.
V primeru slabega vremena si bomo film ogledali v Malem avditoriju. Vstopnice za ogled filma lahko kupite na dan dogodka od 20.30 naprej po ceni 2 € za odrasle in 1 € za otroke.
 
V času od 19.30 do 23.30  vozi na relaciji Terme Čatež–Brežice–Terme Čatež na vsakih 15 minut tudi brezplačni avtobus (postajališča: Grad Brežice in Čatež – pod mostom).


 
Kino_9 8 _plakat-01 (003)
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih