Aktualni dogodki in prireditve

5. Kino na grajskem dvorišču, 2. avgust

Objavljeno: 27.07.2016
 
Spoštovani obiskovalci,
 
v torek, 2. avgusta, ob 21. uri, vas prijazno vabimo na 5. letošnji KINO NA GRAJSKEM DVORIŠČU.

Tudi tokrat bo naslov filma do nedelje presenečenje. V prihajajočih dneh bomo objavljali namige, ki bodo pomagali odkriti naslov filma.
Med tistimi, ki boste uganili pravilen naslov, bomo izžrebali prejemnika dveh brezplačnih vstopnic za ogled filma.
 
Prvi namig:
Film, v katerem igrajo trije nominiranci za oskarja in dva dobitnika te najprestižnejše ameriške filmske nagrade,
je bil nominiran za skupaj več kot 87 priznanih filmskih nagrad; med drugim tudi za 4 zlate globuse, 4 Independent Spirit nagrade in 2 oskarja.

Drugi namig:
Čeprav gre za ameriški celovečerec in se zgodba le-tega v celoti dogaja na jugu države, so vsi primarni člani igralske zasedbe (glavni štirje igralci) Britanci. Trije so rojeni v Londonu, eden pa v Oxfordu.

Tretji namig:
Iskani film je za ameriško medijsko lastnico, igralko in producentko Oprah Winfrey komaj 2 vloga v igranem filmu v zadnjih 15 letih. Film pa je, po tem, ko so tako ali drugače režiserski stolček "zavrnili" Steven Spielberg, Spike Lee, Lee Daniels in Michael Mann, režirala režiserka, kar se v Hollywoodu ne zgodi ravno pogosto.

Zadnji 4. namig:
Naslov filma je enak imenu ameriškega mesta v Alabami, ki je bilo izhodiščni kraj zgodovinskega pohoda za volilne pravice temnopoltih v Montgomery leta 1965.

S pomočjo namigov, ki smo vam jih pošiljali v preteklih dneh, ste nekateri pravilno ugotovili, da bomo v torek, na 5. Kinu na grajskem dvorišču, predvajali film SELMA.

Med pravilnimi odgovori smo izžrebali nagrajenko Simono Baškovič, ki prejme 2 vstopnici za ogled filma.
Čestitamo! Brezplačni vstopnici lahko z osebnim dokumentom prevzamete pred predvajanjem filma.
 
 
 
 
 
 

Za degustacijo vina bo tokrat poskrbelo Vino Graben, priznana in mednarodno uveljavljena blagovna znamka vrhunskih vin z dolgoletno tradicijo z Bizeljskega.

V primeru slabega vremena si bomo film ogledali v Malem avditoriju. Vstopnice za ogled filma lahko kupite na dan dogodka od 20.30 naprej po ceni 2 € za odrasle in 1 € za otroke.
 
V času od 19.30 do 23.30  vozi na relaciji Terme Čatež–Brežice–Terme Čatež na vsakih 15 minut tudi brezplačni avtobus (postajališča: Grad Brežice in Čatež –  pod mostom).
 

 
 

Kino_2.8._plakat-01
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih