Aktualni dogodki in prireditve

4. Kino na grajskem dvorišču, 19. julij

Objavljeno: 15.07.2016
Začetek dogodka: 19.07.2016 ob 21:00
Tokrat bo naslov filma do nedelje presenečenje. V prihajajočih dneh bomo objavljali namige, ki bodo pomagali odkriti naslov filma. Med tistimi, ki boste uganili pravilen naslov, bomo izžrebali prejemnika dveh brezplačnih vstopnic za ogled filma.
 
Prvi namig:
V iskanem filmu boste lahko slišali t. i. Wilhelmov krik. Gre za filmski in televizijski zvočni posnetek, ki se je pojavil že v več kot 200 filmih, prvič v filmu "Bobni v daljavi" iz leta 1951. Posnetek se pogosto uporabi, ko je nekdo ustreljen, pade z velike višine, ali ga vrže stran od eksplozije.


Drugi namig:
Film presenečenja je bil nominiran za oskarja v kategoriji: "Najboljša maska in oblikovanje pričeske". Za nanos maske so, po oceni glavnega igralca, skupaj skozi celotno snemanje porabili približno 3 tedne (oz. 504 ure).


Tretji namig:
Glavni igralec, v svoji državi tudi priznani komedijant, je bil v času izida filma star 48 let, kar je 52 let manj kot lik, katerega je upodobil.
Film je nastal po švedski knjižni uspešnici z dolgim in nenavadnim naslovom, ki je leta 2013 izšla tudi v Sloveniji. Za pisatelja, Jonasa Jonassona, ki si je prej služil kruh kot novinar, je bil to knjižni prvenec.Pravilne odgovore nam lahko sporočite na Facebooku ali na vodnik@pmb.si.

S pomočjo namigov, ki smo vam jih pošiljali v preteklih dneh, ste nekateri pravilno ugotovili, da bomo v torek, na 4. Kinu na grajskem dvorišču, predvajali film Stoletnik, ki je zlezel skozi okno in izginil (Hundraaringen som klev ut genom fönstret och försvann).
 
Med pravilnimi odgovori smo izžrebali nagrajenko Jernejo Šavrič, ki prejme 2 vstopnici za ogled filma.
 
Vinar večera bo Martin Kuntarič iz Pristave ob Krki, lanskoletni prejemnik nagrade Županovo vino.

V primeru slabega vremena si bomo film ogledali v Malem avditoriju. Vstopnice za ogled filma lahko kupite pred predvajanjem po ceni 2 € za odrasle in 1 € za otroke.

V času od 19.30 do 23.30 bo na relaciji Terme Čatež–Brežice–Terme Čatež na vsakih 15 minut vozil tudi brezplačni avtobus (postajališča: Grad Brežice in Čatež –  pod mostom).

 
 
 

 
kino naslovna-page-001
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih