Aktualni dogodki in prireditve

2. Gala komorni novoletni koncert klasične glasbe

Objavljeno: 23.12.2015
Začetek dogodka: 30.12.2015 ob 19:00
Lokacija dogodka: Viteška dvorana Posavskega muzeja Brežice
Na predsilvestrskem koncertu se bodo predstavili trije odlični mladi glasbeniki, člani širše družine Zevnik s Čateža ob Savi:
  • Tomaž Zevnik – klarinet
  • Kristina Bitenc – sopran
  • Hana Bitenc – klavir

Tomaž Zevnik, klarinetist, je bil rojen leta 1990 v Brežicah. Pri osmih letih je v domačem kraju začel obiskovati pouk klarineta pri prof. Igorju Požarju. Z aktivnim igranjem, tako v okviru glasbene šole, kot tudi v pihalnem orkestru Loče pri Dobovi, je zanimanje za nadaljevanje glasbene poti preraslo v željo, zato je v letu 2005 opravil sprejemni preizkus na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Leta 2009 je opravil preizkus nadarjenosti in postal študent Akademije za glasbo v Ljubljani, kjer je pri profesorju Slavku Goričarju junija letos magistriral z odlično oceno. Sodeluje v različnih komornih zasedbah in skupinah, s katerimi je do sedaj uspešno tekmoval in nastopal, tako doma kot v tujini. Večkrat je nastopal v sklopu Glasbene mladine ljubljanske in kot koncertni mojster pihalnega orkestra Akademije za glasbo sodeloval pri večjih projektih.
Med študijem je bil tudi član Ansambla Saše Avsenika, s katerim je veliko nastopal doma in po Evropi. Trenutno sodeluje v glasbenih projektih različnih žanrov, od klasične (kot solist in član komornih zasedb) do zabavne glasbe, pri različnih mentorjih v Ljubljani in v Celovcu pa se spoznava tudi z jazzom.
 
Kristina Bitenc, sopranistka, ki trenutno živi in dela na Nizozemskem, se je rodila leta 1986. Po končani nižji glasbeni šoli iz violine je začela z učenjem petja pri prof. Marjanu Trčku v glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava in Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana. Junija 2012 je z odliko zaključila magistrski študij na Nizozemski nacionalni operni akademiji v razredu prof. Ire Siff in prof. Briana Masude. Od septembra 2012 do julija 2014 je bila članica opernega studija Opere Nacional du Rhin v Strasbourgu. Sodelovala je z raznimi slovenskimi in tujimi orkestri (Amsterdam Symphony Orchestra, Orkester Kraljevega konservatorija, Orchestre Philharmonique de Strasbourg in drugi). Udejstvuje se kot koncerta pevka, posebno pozornost pa posveča opernemu repertoarju. Med drugim je nastopila v vlogah Belinde (Dido and Aeneas, Purcel), Eurydice (Orphée et Eurydice, Gluck), Sandrine (La Finta Giardiniera, Mozart), Blanche (Pogovori karmeličank, Poulenc), Mélisande (Pelléas et Mélisande, Debussy), Mrs. Julian (Owen Wingrave, Britten) in Elle (Človeški glas, Poulenc). Oktobra 2013 je prejela štipendijo »Cercle Wagner« za seminar in obisk Bayreutha.

Hana Bitenc se je rodila leta 1997 v Ljubljani. Z učenjem klavirja je začela pri šestih letih v glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava pri Vlasti Doležal Rus. Obiskovala je seminarje pri Sonji Pahor, Benjaminu Govžetu, Juretu Rozmanu, Sijavušu Gadžijevu, Claudiu Martinezu Mehnerju, Jasminki Stančul, Rubenu Dalibaltayanu in Arbu Valdmi. Leta 2007 je na Temsigu na regijskem tekmovanju dobila srebrno nagrado, leta 2010  pa je na regijskem dosegla zlato, na državnem tekmovanju pa srebrno nagrado in posebno nagrado žirije za najboljšo izvedeno skladbo slovenskega skladatelja. Leta 2011 je uspešno opravila sprejemne izpite na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in bila sprejeta v razred prof. Lidije Malahotky Haas. Na mednarodnem tekmovanju Tartini je leta 2013 osvojila prvo nagrado, leta 2014 pa je na mednarodnem tekmovanju Zlatko Grgošević v Zagrebu osvojila drugo nagrado. Istega leta je na državnem tekmovanju Temsig s triom osvojila zlato plaketo. Na koncertu Pod zvezdnim nebom je izvedla Haydnov koncert z orkestrom. Junija 2015 je na mednarodnjem tekmovanju v Povolettu v najvišji kategoriji osvojila prvo nagrado. V letu 2015 je z odliko opravila glasbeno maturo v razredu prof. Lidije Malahotky Haas, šolanje pa bo nadaljevala na akademiji za glasbo.

 

Koncerta sta del programa Brežice, moje praznično mesto 2015.

 
Prodaja vstopnic za oba decembrska koncerta: na recepciji Posavskega muzeja Brežice v delovnem času muzeja (od torka do sobote od 8.00 do 16.00, v nedeljo od 13.00 do 16.00)
  •  10 € v predprodaji, 12 € na dan koncerta

Dodatne informacije na: vodnik@pmb.si ali na telefon 07 466 05 17, 031 708 737
 
2. gala komorni koncert za profilno slikko-page-001tomažS55_6812hanakristina
DLB VABILO_K16
Pošlji e-razglednico
Iz muzejske trgovine
Vrečka Evropa
8,00 EUR
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2019, posavski-muzej.si | O piškotkih