Vodeni ogledi po stalnih zbirkah

Ogled je namenjen vsem starostnim stopnjam

Vodeni ogledi so namenjeni vsej predšolski in šolski publiki, ki se z vodstvom seznani z vsemi ali s posameznimi zbirkami. Pripravimo lahko tudi tematske oglede, ki povežejo vse zbirke na izbrano temo (npr. voda, lončarstvo ipd.).

Vodeni ogled

Ogled je namenjen vsem starostnim stopnjam z namenom seznanjenja z vsebinami vseh zbirk v muzeju. (OŠ, SŠ; 45—90 min.)

Spoznaj muzej

Prvi vodeni ogled muzeja je namenjen predšolskim in šolskim skupinam prve triade. Z aktivnim sodelovanjem učenci spoznajo stalne zbirke muzeja. (V, OŠ/1; 45 min.)

Ustvarjalnost v muzeju

Vodeni ogled in vsebinska razlaga o ustvarjalnosti v različnih materialih, oblikah, predmetih itd. v različnih zgodovinskih obdobjih. Učenci z aktivnim sodelovanjem spoznajo načine ustvarjanja, tako umetnostnega kot praktičnega. Učenci dobijo delovni list povezovanja, ki ga rešijo na koncu (I. triada) oz. nalogo izbrati in narisati motiv, ki jim je bil najbolj všeč (II. in III. triada). (V, OŠ; 60 min.)

»Voda« v muzeju

S pomočjo delovnega lista in razlage učenci »iščejo« in s tem raziskujejo vseprisotnost vode kot enega izmed osnovnih elementov skozi vse zbirke. Tako jo lahko »najdejo« v predmetih, poslikavah in na fotografijah. (OŠ/2, 3; 60 min.)

»Les« v muzeju

Učenci s pomočjo delovnega lista in razlage po zbirkah opredelijo, za kaj vse je bil in je še uporaben les, vrste lesa in njegov pomen za ljudi v preteklosti in danes. Tematski ogled se lahko izvaja z delavnico Spoznajmo les. (OŠ/2, 3; 60 min.)
Pošlji e-razglednico
Vpišite vaš elektronski naslov in bodite redno obveščenih novostih.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.
Spoštovani,
prijava na naše e-novice je uspešna.

Želimo vam lep dan,
www.pmb.si
Iz muzejske trgovine
Kemični svinčnik z motivom Viteške dvorane
1,80 EUR
Zloženka Posavski muzej Brežice
 
Oglejte si jo lahko tukaj

 
 
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2017, posavski-muzej.si | O piškotkih