Posavske muzejske uganke

MUZEJSKA UGANKA 2: Odprtje interdisciplinarne razstave: ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA

 
MUZEJSKA UGANKA 2: Odprtje interdisciplinarne razstave: ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA

Voda je element zime in noči, zato vas na pragu mrzlih noči v četrtek, 8. decembra, vabimo na slovesno odprtje interdisciplinarne razstave ŠTIRJE ELEMENTI: 1 – VODA. Z razstavo pričenjamo cikel štirih razstav o štirih elementih, upodobljenih v Viteški dvorani, in elementih, ki nas »sestavljajo«: voda, ogenj, zemlja in zrak.

V prihodnjih dneh vam bomo zastavili tri uganke, povezane z nastajajočo razstavo. Vsi, ki boste pravilno odgovorili na vsa tri zastavljena vprašanja, boste sodelovali v žrebu za dve brezplačni vstopnici za 3. Gala komorni koncert klasične glasbe, ki bo 30. decembra v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice.

2. uganka:
Je ena najvidnejših znamenitosti v Brežicah, kulturni spomenik in simbol mesta, ki s svojo višino, vitkostjo in mogočnostjo odločilno oblikuje njegovo podobo. Stoji na vzhodni strani zgodovinskega mestnega jedra na ostankih srednjeveškega mestnega obzidja in je daleč viden po vsej brežiško-krški ravnini. Poimenujte znamenitost in napišite, katerega leta je bila zgrajena.

Pravilne odgovore nam sporočite do nedelje, 4. decembra do 16. ure. Odgovore lahko sporočite na e-naslov: vodnik@pmb.si ali na našo Facebook stran.
 
 

Brežice_1953_Z4-2972aaaaaaaa
Pošlji e-razglednico
Vpišite vaš elektronski naslov in bodite redno obveščenih novostih.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.
Spoštovani,
prijava na naše e-novice je uspešna.

Želimo vam lep dan,
www.pmb.si
Iz muzejske trgovine
Slika "Wet image"
50,00 EUR
Zloženka Posavski muzej Brežice
 
Oglejte si jo lahko tukaj

 
 
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2017, posavski-muzej.si | O piškotkih