Foto galerija

Mednarodni muzejski dan v Posavskem muzeju Brežice, 18. 5. 2017

Objavljeno: 19.05.2017
Mednarodni muzejski svet ICOM organizira Mednarodni muzejski dan že štiri desetletja, od 18. maja 1977, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi.
Tematski mednarodni muzejski dan, ki vsako leto združuje preko 35.000 muzejskih institucij v več kot 140 državah sveta in se jim pridružuje tudi Slovenija s številnimi muzeji in galerijami, se letos posveča temi Muzeji in spregledana preteklost: Nepovedano v muzejih.
Posavski muzej Brežice se je tej temi pridružil z javnim vodstvom dr. Ivanke Počkar, Vlaste Dejak in Stanke Glogovič, ki so po muzejski zbirkah popeljale obiskovalce skozi temo, naslovljeno Romi/Cigani – zamolčana dediščina Posavja?
 Popoldanski program je bil prav tako v znamenju javnega vodstva, tokrat po gostujoči razstavi Citre z avtorjema razstave Borisom Andrejem Mlakarjem (lastnikom zbirke) in Blažem Verbičem (Muzej Velenje). Večer smo sklenili v Viteški dvorani z letnim koncertom Ko strune citer zapojo v izvedbi Citrarskega orkestra Glasbene šole Brežice pod taktirko profesorice Anite Veršec. Na ta dan je bil vstop v muzej in na vse dogodke brezplačen.
IMG_8641IMG_8642IMG_8655IMG_8681IMG_8736IMG_8739IMG_8743
Pošlji e-razglednico
Vpišite vaš elektronski naslov in bodite redno obveščenih novostih.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.
Spoštovani,
prijava na naše e-novice je uspešna.

Želimo vam lep dan,
www.pmb.si
Iz muzejske trgovine
Slika "Wet image"
50,00 EUR
Zloženka Posavski muzej Brežice
 
Oglejte si jo lahko tukaj

 
 
Imetniki Spar plus kartice
Ugodnosti za imetnike Spar plus kartice
 

 
© 2017, posavski-muzej.si | O piškotkih